На Кіровоградщині забезпечують стабільне проходження опалювального сезону

Жовтень 30, 2017 | Новини | Переглядів: 1013 | Коментарі: 0

Минулого тижня відбулася селекторна нарада під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка, під час якої обговорили початок опалювального сезону в регіонах держави. На цьому акцентував увагу голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на апаратній нараді.

– Усі 386 котелень на Кіровоградщині, що мають забезпечувати теплопостачання, минулого тижня розпочали свою роботу. Технічні проблеми, які виникали, впродовж вихідних, вирішували аварійні служби. Більшість цих проблем усунуто. Тепло сьогодні подається як до осель, так і до закладів соціальної сфери – дитсадків, шкіл, лікарень, – сказав Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації поінформував і про урядове рішення згідно із яким зменшено вартість природного газу для бюджетних організацій. Як результат матимемо зниження вартості теплової енергії, виробленої теплопостачальними підприємствами для вказаної сфери споживачів.

Сергій Кузьменко принагідно звернувся до керівників територій, наголосивши, що процес організації опалювального сезону в їхніх містах і районах є зоною їхньої особистої відповідальності.

Директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук під час наради повідомила, що на сьогодні в області стовідсотково опалюються лікарні, заклади соціального захисту та загальноосвітні заклади, учні яких не на канікулах. Є проблеми у трьох дитсадках, які через аварії на тепломережах тимчасово не опалюються – два у місті Світловодськ і один в обласному центрі. Зараз там працюють аварійні служби.

– Очікуємо, що в найближчі години аварії на цих мережах буде усунуто і тепло подадуть до дитячих садків, - зазначила посадовець.
Стосовно теплопостачання житлових будинків Ольга Довжук повідомила, що сьогодні в області не опалюється 23 будинки – 7 у Кропивницькому та 16 у Світловодську. Причина також у поривах на мережах. У ці будинки вже подавали тепло, але через аварії відбулися відключення. Над їх ліквідацією працюють аварійно-відновлювальні бригади.

Директор профільного департаменту наголосила, що ситуація з проходження опалювального сезону в області постійно моніториться – щогодини надходить інформація з територій.

– Звертаюся до керівництва міста Кропивницького та міста Світловодська: сьогодні до кінця робочого дня проблеми з теплопостачанням будинків повинні бути вирішеними і їхні мешканці мають отримати тепло, – зауважив Сергій Кузьменко. – Після незначного потепління ми знову очікуємо зниження температурних показників, тому, шановні колеги, зробіть усе можливе, щоб ці питання вирішити саме сьогодні.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool