На Кіровоградщині заарештовано майже півсотні наркозбувачів

Жовтень 28, 2014 | Новини | Переглядів: 981 | Коментарі: 0

Розповсюдження наркоманії було і залишається в нашій державі однією з актуальних та болючих проблем суспільства

Спробувавши наркотики, за одну мить людина раз і назавжди втрачає майбутнє, спокійне життя, свою родину і друзів. Згубний потяг призводить до серйозних психічних розладів, змушує залежних від чергової дози безжалісно ставитися до оточуючих, виносити з дому останні гроші, красти або призводить і до більш страшних наслідків, коли ціною отрути може стати людське життя.
Найбільш вразливими до наркотичної залежності здебільшого стають молоді люди різних матеріальних статків, однак є й ті, що призвичаюються до дурману у дорослому віці.
Протягом доби наркоман зі стажем витрачає на наркотики не менше 100 гривень. З кожним днем чергова доза збільшується, а відповідно, зростає і її вартість. Цим не рідко користуються ті, хто влаштовує незаконний бізнес, пов’язаний з виготовленням і розповсюдженням наркотиків – буквально на крові…
Недопущення розповсюдження наркоманії, припинення діяльності наркозбувачів, вилучення з незаконного обігу наркосировини та готових до вживання сумішей і нарковмісних медичних препаратів – є одним із пріоритетних напрямків діяльності органів внутрішніх справ.
До вирішення цієї проблеми на Кіровоградщині разом з правоохоронцями долучаються органи місцевої влади, громадські організації та волонтери.
Так, з початку року на території області з незаконного обігу вилучено понад 80 кілограмів наркотичних засобів (минулого року ця кількість склала 55 кілограмів), викрито 66 наркозбувачів (минулого року - 39), з яких майже півсотні заарештовано.
В цілому порівняно з минулим роком кількість викритих осіб, які підозрюються у вчиненні наркозлочинів, збільшилась на 44 особи. Задокументовано 120 фактів вирощування заборонених нарковмісних росли маку та конопель. З незаконного обігу вилучено майже 25 тисяч рослин, що на 3 тисячі більше, ніж у минулому році.
За ці дії 73 особам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень.
Значно активізувалася робота і щодо викриття осіб, які здійснювали реалізацію сильнодіючих лікарських засобів.
Так, у вересні цього року кіровоградські правоохоронці ліквідували міжнародний канал надходження наркотичних лікарських засобів в Україну з Південної Азії. Кількість пігулок склала більше чотирьох з половиною тисяч одиниць. Лише в закупівлі вся «партія» обійшлася нарокоторговцям у суму понад 70 тисяч гривень. Також у підозрюваних вилучено більше 100 тисяч гривень готівкою, отриманих незаконним шляхом від реалізації отрути наркозалежним особам.
Крім того, працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС в області влітку поточного року припинили діяльність злочинного угруповання з міжрегіональними зв’язками, учасники якого збували наркотичні засоби. Під час санкціонованого обшуку домоволодіння одного з організаторів «бізнесу» правоохоронці вилучили кількадесят мілілітрів готового для продажу опію ацетильованого та грошові кошти у сумі більше 130 тисяч гривень, отримані незаконним шляхом.
Також у жовтні УБОЗівці затримали злочинну групу у складі п’яти осіб за підозрою у збуті психотропних речовин. Метамфетамін зловмисники реалізовували наркозалежним особам на території міста та області. За місцем проживання наркоділків правоохоронці виявили кілька пакетиків з «психотропом». Крім того, у помешканнях та автомобілі осіб було виявлено пакети з марихуаною, а на територіях дачних ділянок – посіви коноплі.
Робота у даному напрямку проводитиметься постійно. Бо кожен викритий факт дає шанс багатьом людям не спробувати наркотики вперше, а іншим – ще раз подумати над тим, чи варто жертвувати своїм здоров’ям і життям задля примарного щастя чи власного збагачення за рахунок чужої зламаної долі.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool