На Кіровоградщині за тиждень громадяни здали до поліції 60 одиниць зброї

Квітень 12, 2018 | Новини | Переглядів: 691 | Коментарі: 0

Із 1 квітня на території області розпочався місячник добровільної здачі зброї, спеціальних засобів самозахисту, вибухових матеріалів та боєприпасів.

Протягом першого тижня до органів поліції громадяни здали 1 карабін Мосіна армійського зразку, 1 мисливський нарізний карабін, 17 мисливських гладкоствольних рушниць, які раніше в органах поліції зареєстровані не були.

Також до органів поліції області здано 37 мисливських гладкоствольних рушниць та 3 одиниці холодної зброї, які раніше були зареєстровані в органах поліції, але прийшли в непридатний для використання стан. Крім того, громадянами здано 15 спецзасобів, з яких 1 газовий пістолет раніше зареєстрований в органах поліції не був, 58 набоїв до зброї армійських зразків, 4 патрони до спецзасобів та 1 гранату часів ВВВ.
Завдяки добровільній здачі незареєстрованої зброї та боєприпасів від кримінальної відповідальності звільнено 4 громадян.
Так, до Петрівського відділення поліції жителі району добровільно здали 3 одиниці незареєстрованої мисливської гладкоствольної зброї, яку в подальшому планують зареєструвати в законному порядку.
46-річний житель Вільшанського району приніс до поліції близько шести десятків набоїв калібру 5,45, які він знайшов за межами села на березі річки.
 До працівників Олександрівського відділення поліції звернувся 30-річний місцевий житель, який здав гвинтівку системи Мосіна, знайдену під час проведення господарських робіт у землі біля власного домоволодіння. Після проведення відповідних перевірок зброю буде направлено на знищення.
А у Компаніївському районі 52-річний житель одного з сіл знайшов спортивно-мисливську нарізну гвинтівку, яку також добровільно здав правоохоронцям.
Поліцейські нагадують – місячник триватиме до 30 квітня. Зброю можна здати в органи Національної поліції області за місцем проживання.

За матеріалами дозвільної системи
управління превентивної діяльності
поліції Кіровоградської області

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool