На Кіровоградщині за технікою лісгоспу слідкує супутник (фото)

Лютий 18, 2013 | Новини | Переглядів: 1131 | Коментарі: 0

- Де зараз «четвертий»? - поцікавився головний механік ДП «Олександрівський лісгосп» Кіровоградського ОУЛМГ Володимир Максименко у диспетчера Олександрівського лісництва Світлани Болюк. Жінка, глянувши на монітор, відповіла:
- Біля села Стримівки здійснює навантаження.

До цієї інформації жінка могла б ще додати, що «четвертий», а саме автомобіль КамАЗ, о восьмій годині тридцять хвилин виїхав з гаража, сім хвилин і тридцять п’ять хвилин витратив на заправку автомобіля, на даний час проїхав п’ятнадцять кілометрів з середньою швидкістю шістдесят три кілометри на годину і зараз двигун у нього ввімкнутий... Таку необхідну інформацію диспетчер у будь-який час може викласти і про роботу ще трьох навантажувачів «Карпати» та трьох автомобілів «Зіл-137». Загалом до системи моніторингу та спостереження за транспортом «Дозор GPS» на початку лютого нинішнього року підключено сім транспортних засобів ДП «Олександрівський лісгосп».
За словами директора підприємства Олександра Синявського нововведення себе швидко окупить. Перше – система дозволить суворо контролювати витрати паливно-мастильних матеріалів. Як зазначив Володимир Максименко, вже у перший день роботи «Дозору» автотранспортні засоби використали на 45 літрів менше дизельного палива та бензину, ніж в інші, попередні, робочі дні.
Друге – відслідковуватимуться невмотивовані простої. Хоча трапляються вони часом і не з вини водіїв. Приміром, непередбачувана поломка автомобіля, з якою водій самотужки справитися не може. До того ж, на даній території мобільний зв’язок відсутній. Як повідомити про це на підприємство? Практично ніяк, якби не поміч «Дозора», бо диспетчер в цей час на екрані бачить, що транспорт чомусь простоює, і направляє до нього легковий автомобіль з’ясувати причину зупинки.
Третє – вдасться запобігти «лівих» рейсів або порожніх пробігів. І четверте, на думку керівника підприємства, головне – підвищення дисципліни водіїв. До речі, програма встановлена на комп’ютерах у кабінетах не лише диспетчера, а й головного механіка та директора підприємства. І вони будь-якої хвилини також можуть проконтролювати, де і чим займається у реальному часі кожен транспортний засіб.
А якщо говорити науковими термінами загалом, то супутниковий контроль транспорту дає можливість підприємству згрупувати дані по пробігу, витраті палива, часу, витраченому на заправки або простій. Адже високоточна система моніторингу дає змогу визначати координати транспортних засобів незалежно від часу доби і капризів природи. Аналіз вихідних даних системи GPS моніторингу транспорту допомагає збільшити оборотність рейсів, піднімає рентабельність і подовжує термін експлуатації автотранспорту. Впроваджена на підприємстві система моніторингу транспортних засобів дозволяє підвищити дисципліну і безпеку перевезення деревини, уникнути збоїв у графіках поставок, які негативно позначаються на іміджі підприємства.
І це – не фантастика. Це – будні підприємства, яке, можна сказати, йде в ногу з часом, тобто – постійно втілює у життя інноваційні розробки. Декілька років тому олександрівські лісівники першими в області встановили відеокамеру, яка дозволяє здійснювати огляд чималої території соснового лісу і цим самим миттєво реагувати на лісові пожежі. Ефективність цього нововведення висока. А торік запровадили на підприємстві електронний облік деревини, перевага від якого вже очевидна.
Тож запровадження «Дозору» - чергове ноу-хау ДП «Олександрівський лісгосп» і, на думку спеціалістів, цілком рентабельне.

На Кіровоградщині за технікою лісгоспу слідкує супутник (фото)

Галина Шевченко. Фото автора. Кіровоградське ОУЛМГ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool