На Кіровоградщині юристи проведуть низку правопросвітницьких заходів

Січень 28, 2021 | Новини | Переглядів: 696 | Коментарі: 0

Системна робота – запорука успіху. Фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області провели робочу зустріч з представниками Патрульної поліції Кіровоградської області

Під час зустрічі запланували на 2021 рік проведення спільних заходів, спрямованих на покращення знань громадян щодо гарантованих державою прав та можливостей їхнього захисту.

«Система безоплатної правової допомоги є ефективним правовим інструментом для захисту законних прав громадян. Ми зацікавлені у співпраці з партнерами, в результаті якої мешканці Кіровоградщини будуть краще знати свої права та механізми їх захисту», – підкреслив Леонід Кропліс, очільник центру.

Нагадуємо, на території Кіровоградщини діє Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області, який забезпечує надання такої допомоги у кримінальному процесі. У цивільних та адміністративних справах забезпечують надання правової допомоги місцеві центри, яких на території області три: Голованівський, Олександрійський та Кропивницький, а також 18 бюро правової допомоги.

Безоплатна первинна правова допомога, включає такі види правових послуг, як надання правової інформації; консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних), а також надання особі допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

Безоплатна вторинна правова допомога – вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя, і включає такі види правових послуг, як захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на таку допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Кіровоградщина, юристи, правопросвітницьких заходів,

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області знаходиться за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool