На Кіровоградщині вже зібрали 755 тисяч тонн ранніх зернових

Липень 08, 2019 | Новини | Переглядів: 599 | Коментарі: 0

На щотижневій апаратній нараді коротко поінформувала тимчасово виконуюча обов’язки голови ОДА Світлана Лобанова.

За інформацією Мінагрополітики, в Україні вже зібрано 7 млн. тонн ранніх зернових. Середня урожайність складає 32,5 ц/га. На Кіровоградщині, за словами Світлани Лобанової, вже зібрано ранніх зернових з площ у 202 тис. га.

Валовий збір склав 755 тис. тонн. Середня урожайність по області вища, ніж в державі, і становить 37,1 ц/га. Посадовець зазначила, що прогнозований збір ранніх зернових на Кіровоградщині – 1 млн. 625 тис. тонн, що на 10-11% більше, ніж минулого року.

Під час відеоконференції також розглядали питання фінансування державних програм підтримки аграріїв. Т. в. о. голови облдержадміністрації звернула увагу на спеціальну державну дотацію для вирощування молодняка великої рогатої худоби. Кіровоградщина отримала понад 10 млн. гривень цієї дотації, які вже цього тижня почали отримувати сільгоспвиробники області.
Світлана Лобанова також наголосила, що актуальним залишається питання підвищення заробітних плат у сфері сільського господарства.

Вона зазначила, що в державі фактично вдвічі зменшено розмір виплат роботодавців до різних страхових фондів, тому вони мають можливість направити вивільнені кошти найманим працівникам. Звертаючись до керівників сільгосппідприємств, посадовець підкреслила, що завданням на сьогодні є підвищення рівня середньомісячної заробітної плати в аграрному комплексі області до 9 тисяч гривень. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool