На Кіровоградщині встановлено 4 завербованих в’язнів

Жовтень 16, 2019 | Новини | Переглядів: 866 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині з початку цього року під час проведених перевірочних заходів оперативниками обласного управління СБУ встановлено 4 завербованих в’язнів, які відбували покарання в колоніях Донецької та Луганської областей та були етаповані до Петрівської колонії.

Завербовані повинні були здійснювати пошук осіб серед засуджених, які підтримують ідеї сепаратизму та створення терористичних організацій «Д/ЛНР» для подальшого їх залучення до проведення на території регіону диверсійної діяльності.

Також виявлено факт використання засудженого для сприяння діяльності незаконних збройних формувань. Зокрема, мешканця Дніпропетровщини, який у 2014 році відбував покарання на території Донецької області, було залучено до робіт на одному з блокпостів терористичного угруповання «Бєзлєра».

Враховуючи те, що громадяни України добровільно повідомили правоохоронцям про факт вербування та не виконували злочинного завдання ворожих спецслужб, ув’язнених звільнено від кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 258-3 та ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool