На Кіровоградщині водій легковика перевозив снаряди

Березень 09, 2017 | Новини | Переглядів: 1261 | Коментарі: 0

За попередньою інформацією, громадянин знайшов боєприпаси під час розкопок металобрухту за допомогою саморобного металошукача на відстані близько 10 км від селища Компаніївка.

Працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили транспортний засіб під керуванням 27-річного жителя одного з сіл, коли той рухався вулицею районного центру. Під час огляду салону автомобіля на задньому сидінні та підлозі поряд з ним поліцейські виявили два предмети, схожих на авіаційний снаряд сучасного виробництва.

«На місце події також прибула слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехнічної служби.
Спеціалісти-вибухотехніки встановили, що виявлені предмети є навчальними авіаційними бомбами. Одна з них була без вибухової речовини, іншу – знешкодили на території діючого полігону, щоб перевірити наявність речовин та засобів підриву. На щастя, з’ясувалося, що боєприпас їх не містить.

Втім в іншому випадку, своїм необачним вчинком чоловік міг наразити на смертельну небезпеку не лише себе, але й оточуючих», - розповів начальник Компаніївського відділення поліції Володимир Гавриленко.

За попередньою інформацією, громадянин знайшов боєприпаси під час розкопок металобрухту за допомогою саморобного металошукача на відстані близько 10 км від селища Компаніївка.

Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває слідство. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

За матеріалами Компаніївського відділення Долинського відділу поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool