На Кіровоградщини внутрішньо переміщеним громадянам видають довідки про їх статус

Березень 31, 2022 | Новини | Переглядів: 1060 | Коментарі: 0

Усі територіальні громади Кіровоградщини видають довідки внутрішнього переселенця, зокрема, і для осіб з інвалідністю.

Про це під час засідання Комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури повідомив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров.

«Значна частина людей з числа внутрішньо переміщених осіб звертається до нас з двох питань: щодо отримання довідки переселенця та призначення допомоги. Видача довідок розпочали усі тергромади. Більше 6 тисяч осіб, які прибули на територію області – це діти, серед переселенців є особи з інвалідністю – 251 особа. Коли тергромади та органи соцзахисту населення вирішують питання щодо видачі довідки переселенця, необхідно визначити, чи має людина групу інвалідності. І в разі, якщо людина її має, то необхідно збирати необхідні документи і буде призначатися держдопомога для цієї категорії. Для осіб з інвалідністю вона буде підвищеною», - пояснив Олександр Догаров.

Крім цього, внутрішньо переміщені особи з інвалідністю звертаються щодо забезпечення їх засобами реабілітації. Механізм отримання простий: документи приймаються в територіальних громадах, а потім вони надсилаються до Фонду захисту інвалідів, де проводиться забезпечення засобами реабілітації. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool