На Кіровоградщині влада та громада готові до співпраці (ФОТО)

Вересень 20, 2011 | Новини | Переглядів: 1460 | Коментарі: 0

В умовах побудови громадянського суспільства співпраця влади та громади є дуже актуальною. В обласному центрі така співпраця вже налагоджена і приносить позитивні результати.

Проте на рівні районів Кіровоградської області спільна діяльність влади та громадських організацій тільки починається. Допомогти налагодити конструктивний діалог взялося Творче об’єднання «ТОРО» в межах ініціативи «Створення умов для належної участі громадськості Кіровоградщини у державному врядуванні через використання можливостей громадської експертизи». Ця ініціативи була реалізована завдяки підтримці програми «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду «Відродження».

Представники семи районів Кіровоградської області (Бобринецького, Компаніївського, Знам’янського, Світловодського, Кіровоградського, Петрівського, Новгородківського) не тільки навчилися, а й провели громадську експертизу діяльності органів виконавчої влади районів, зокрема підготовки Планів консультацій з громадськістю.

«Здебільшого на рівні районів Кіровоградської області представники влади та громадськості не розуміють важливості даного документу. Тому до його складання та реалізації підходять формально. А ці плани насправді можуть реально допомогти вирішити гострі проблеми життя громад», - зазначила віце-президент Творчого об’єднання «ТОРО» Алла Волошина.

Реалізація ініціативи на рівні районів Кіровоградської області сприяла налагодженню співпраці влади та громади. За словами Олени Мірхайдарової, яка представляє Компаніївську громадську організацію «Взаємодія», пропозиції громадських експертів, які пройшли навчання та провели громадську експертизу, повністю враховані Компаніївською районною державною адміністрацією в частині підготовки Планів консультацій з громадськістю. Представник громадської організації «Взаємодії» підкреслила, що громадськість нині хвилює питання створення освітніх округів та оптимізації навчальних закладів району. «Це питання було винесено на розгляд громадської ради і таким чином вдалося призупинити закриття шкіл в Компаніївському районі», - зазначила Олена Мірхайдарова.


Анатолій Стоян, заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Кіровоградської обласної державної адміністрації, переконаний, що настав час переходити від протистояння між владою та громадськістю до конструктивного діалогу.

На Кіровоградщині влада та громада готові до співпраці (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool