На Кіровоградщині вкрали гроші та зброю

Травень 09, 2015 | Новини | Переглядів: 1038 | Коментарі: 0

Скориставшись відсутністю власника будинку, крадії поцупили наявну у господарстві готівку, а це - близько 40 тисяч гривень та нарізний карабін. За такі дії підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Повідомлення про крадіжку з будинку мешканця одного з сіл Олександрівського району надійшло до міліції наприкінці квітня. 39-річний чоловік зранку відвіз на роботу дружину, а дітей до школи. Але до того як вирушити до місця роботи, вирішив повернутися додому.
Від побаченого стало зрозуміло, що в будинку побували сторонні. Вхідні замки на дверях були зламані, а всередині помешкання скрізь на підлозі розкидано особисті речі. При більш детальному огляді потерпілий з’ясував, на що власне і «полювали» невідомі. З місця події зникли грошові заощадження родини та зброя, яка зберігалася у металевому сейфі.
За тиждень оперативникам вдалося встановити особи підозрюваних. Ними виявилися двоє жителів Миколаївської області 19 та 23 років, раніше судимих за крадіжки.
За попередніми даними, перебуваючи у місцях позбавлення волі, зловмисники познайомилися з мешканцем Олександрівського району, який також затримувався за аналогічні злочини. Розуміючи, що скоріше за все потрапить до в’язниці, чоловік розповів новим друзям про будинок потерпілого, який планував «відвідати» й сам, та не встиг, адже був затриманий правоохоронцями.
На прощання злодії пообіцяли щедро віддячити чоловікові за «цінну» інформацію, а коли опинилися на волі, без вагань вирушили за вказаною адресою.
- Після скоєння злочину зловмисники розділили здобуті грошові кошти порівну, а от крадений нарізний карабін, що дістали з розламаного сейфу, сховали біля місцевої водойми. Повернутися за зброєю вирішили за тиждень. Однак буквально з речовим доказом в руках несподівано для себе зустріли оперативників, – розповідає заступник начальника УМВС України в Кіровоградській області Юрій Крошко. - Під час санкціонованого обшуку у зловмисників знайшлася і частина викраденої ними готівки. Решту непрацюючі громадяни встигли витратили на те, аби роздати борги та придбати собі новий одяг і засоби зв’язку.
По даному факту розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 262 Кримінального кодексу України «Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем» та частиною 3 статті 185 ККУ «Крадіжка». За ці дії зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool