На Кіровоградщині визначені неблагополучні населені пункти по сказу серед тварин

Травень 31, 2017 | Новини | Переглядів: 1218 | Коментарі: 0

Про випадок загибелі від сказу собаки в смт. Олександрівка 26.05.2017 повідомлялось на сайті ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Фахівцями лабораторного центру спільно з іншими службами району проведено комплекс заходів, направлених на профілактику захворювань гідрофобією серед людей:

проведено засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Олександрівській районній державній адміністрації (розглянуті і розподілені профілактичні заходи для всіх задіяних служб)

станом на 25.05.2017р. визначені неблагополучні населені пункти по сказу серед тварин – смт. Олександрівка, с. Бірки, с. Несватово, с.Веселе та с. Стара Осота. Проводиться ветеринарний нагляд за тваринами, організовані щеплення домашніх та бродячих собак та котів
проведені профілактичні антирабічні щеплення 210 –ти домашнім собакам та 134 – домашнім котам. Вакцинація продовжується.

медичними працівниками шляхом подвірних обходів проводиться медичний огляд людей, які, могли контактували з хворою твариною та підозрілими на захворювання тваринами
серед населення проводяться роз’яснювальна робота з питань профілактики сказу
особи, які контактували з хворою на сказ собакою та підозрілими на захворювання тваринами, оглядаються лікарями Олександрівської ЦРЛ, де їм визначають та проводять профілактичні щеплення.

Ще раз нагадуємо, в разі контактів з підозрілими на захворювання сказом тваринами (укус, ослизнення, тощо) потрібно негайно звернутись за медичною допомогою, повідомляє Державна установа «Кіровоградський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool