На Кіровоградщині виявлено і вилучено з обігу фальсифіковане масло

Вересень 17, 2019 | Новини | Переглядів: 595 | Коментарі: 0

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області під час здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у формі інспектування відібрали зразки трьох марок масла для проведення лабораторних досліджень, а саме

масло солодковершкове «Селянське» з вмістом жиру 73% виробництва ТОВ «Вівальді Д», Хмельницька область; масло вагове селянське з вмістом жиру 72,5% виробництва ТОВ «Хеппі Мілк Плюс», Київська область; масло солодковершкове «Вершкова долина» з вмістом жиру 72,6% виробництва ДП «Старокостянтинівський молочний завод», Хмельницька область.

Відповідно до експертних висновків Регіональних державних лабораторій Держпродспоживслужби в Кіровоградській та Полтавській областях в усіх зразках виявлено невідповідність вимогам нормативної документації (ISO 17678:2010) за тригліцеридним складом молочного жиру, що є порушенням ст. 32, 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та фальсифікацією продукту. До того ж один зі зразків (ТОВ «Хеппі Мілк Плюс») не відповідав вимогам ДСТУ 4399:2005 «Масло вершкове. Технічні умови» за фактичними мікробіологічними показниками, причиною чого могло стати порушення температурного режиму під час зберігання.

Варто зазначити, що зразки продуктів виробництва ТОВ «Вівальді Д» і ДП «Старокостянтинівський молочний завод» було відібрано в торговельних закладах у м. Кропивницький та м. Долинська, а зразок продукту виробництва ТОВ «Хеппі Мілк Плюс» - на харчоблоці дошкільного навчального закладу в м. Знам’янка.

Рішеннями Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області обіг масла зазначених виробників в торговельних закладах та ДНЗ, а також його закупівлю у виробника для харчування дітей було припинено. З метою вжиття заходів відповідно до вимог чинного законодавства проінформовано Головні управління Держпродспоживслужби в Київській та Хмельницькій областях і Держпродспоживслужбу України.

Споживачів молочної продукції застерігаємо не купувати масло на стихійних ринках, а купуючи в магазинах, звертати увагу на маркування і склад продукту. В разі виявлення невідповідностей в маркуванні чи продукції виробників, що нині не здійснюють виробничої діяльності, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за тел.: (0522) 32 26 38 або e-mail: gudpss@kr.consumer.gov.ua

прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool