На Кіровоградщині виявлено збудник лептоспірозу

Вересень 17, 2017 | Новини | Переглядів: 1011 | Коментарі: 0

З метою моніторингу циркуляції збудника лептоспірозу в навколишньому середовищі фахівці обласного лабораторного центру проводять дослідження води з поверхневих водойм області та гризунів, повідомляє labcentr.kr.ua

Оскільки одним з основних природних резервуарів цього захворювання є гризуни, які часто є носіями лептоспір, то проведення таких досліджень дає можливість своєчасно виявити природний резервуар інфекції, джерело та провести необхідні профілактичні та протиепідемічні заходи з метою попередження виникнення захворювання серед людей.

В даному році лабораторією особливо небезпечних інфекцій установи досліджено 125 гризунів з усіх адміністративних територій області.

В двох екземплярах мишовидних гризунів методом РМА отримано позитивні результати на лептоспіроз. Гризуни відловлені в лісосмузі с. Мошорине Знам’янського району (миша лісова) та в житловому секторі м. Новомиргород (миша хатня).

Результати досліджень направлені до районних відділень установи з інформуванням органів місцевого самоврядування та надані рекомендації щодо проведення необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів, в т.ч. проведення дератизаційних робіт, з метою недопущення захворювання людей на лептоспіроз.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool