На Кіровоградщині виявили порушення при працевлаштуванні іноземців

Листопад 14, 2019 | Новини | Переглядів: 915 | Коментарі: 0

У рамках проведення спецоперації "Мігрант" у місті Кропивницький та районних центах області працівники Міграційної служби та Держпраці Кіровоградської області провели низку перевірок підприємств з потенційними ризиками використання праці іноземців з порушенням законодавства.

Спільний план дій було визначено у Меморандумі про співпрацю Міграційної, Фіскальної служб та Держпраці області та узгоджено напередодні перевірок на міжвідомчій нараді.

За словами начальника Управління ДМС Володимира Гончаренка працювати іноземці та особи без громадянства можуть лише за наявності дозволів на застосування праці, виданих центром зайнятості.

Перевірено 8 підприємств у містах Кропивницький, Знам'янка, Світловодськ та селищі Олександрівка, виявлено порушення на 3-х з них. Там працюють або працювали іноземці без спеціального дозволу на працю. Це громадяни інших держав, які отримали посвідками на тимчасове проживання після укладання шлюбів, що не дає їм право на працю.

Посадових осіб цих підприємств було притягнено до адміністративної відповідальності за сприяння незаконному працевлаштуванню іноземців (ст. 204 КУпАП) та одного іноземця оштрафовано за працевлаштування без відповідного дозволу на це (ст. 203 КУпАП).
Спільні перевірки дотримання міграційного та трудового законодавства тривають.

Управління ДМС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool