На Кіровоградщині виявили кримінальні правопорушення при складанні адмінпротоколів

Травень 24, 2013 | Новини | Переглядів: 1023 | Коментарі: 0

Оголошено вирок колишньому інспектору управління ветеринарної медицини в Петрівському районі, який фальсифікував адмінпротоколи.

Посадовець, з метою нарощування кількісних показників, склав та власноруч підписав постанову про накладання адміністративного стягнення на підприємця місцевого ринку, за начебто допущене порушення вимог ветеринарного законодавства. Після чого самостійно сплатив штраф до банківської установи. Наразі, інспекторові судом призначено покарання у вигляді виправних робіт строком на 1 рік з відрахуванням 10 відсотків із суми заробітку.
«Це лише один приклад. Загалом, з початку року розпочато 7 кримінальних провадженнях щодо посадових осіб органів ДАІ, ветеринарної медицини та податкових органів при застосуванні законів про адміністративні правопорушення, - зазначає старший прокурор прокуратури області Алла Гельбак. – За результатом розгляду документів прокурорського реагування дисциплінарні стягнення накладено на 123-ох посадовців зазначених органів, які допустили порушення адміністративного законодавства».
Крім цього, за ініціативи прокурорів скасовано більше 30 незаконних постанов про притягнення громадян до адміністративної відповідальності, з них 12 постанов винесених судами області.
Прокуратура й надалі застосовуватиме усі надані їй законом повноваження задля додержання посадовими особами, уповноваженими на застосування заходів адміністративного впливу, вимог законодавства.

Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool