На Кіровоградщині вилучили з незаконного обігу близько 20 кілограмів вибухівки

Травень 14, 2014 | Новини | Переглядів: 737 | Коментарі: 0

У скоєнні даного злочину підозрюється місцевий житель, колишній працівник однієї з військових частин сусіднього регіону. За такі дії особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

У зв’язку з тим, що в деяких областях України відбуваються збройні конфлікти, робота щодо вилучення із незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин перебуває на особливому контролі керівництва УМВС в області. Будь-які відомості про такі факти ретельно перевіряються. Правоохоронці роблять усе можливе для того, аби зброя «не заговорила»…
Так, днями до Долинського районного відділу міліції надійшло повідомлення про те, що у домоволодінні місцевого жителя зберігається вибухова речовина – тротил. У результаті проведеної перевірки інформація знайшла своє підтвердження.
За місцем проживання 75-річного чоловіка правоохоронці виявили два дерев’яні ящики з відповідним маркуванням. В одному з них знаходилося 27 тротилових шашок вагою по 200 грамів, в іншому 28 – вагою по 400 грамів та 47 спеціальних трубок із пресованим порохом. Вибухові речовини зберігалися на горищі та в господарському приміщенні.
Під час огляду легкового автомобіля 55-річного сина пенсіонера також було виявлено одну тротилову шашку вагою 200 грамів.
За висновками вибухотехнічної експертизи загальна вага вилученого становить 19 кілограмів 800 грамів.
Правоохоронці встановлюють усі обставини події.
– По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), – повідомив начальник Долинського РВ УМВС в області Олександр Коцар.
За такі дії законом передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool