На Кіровоградщині викрито злодіїв, які обкрадали помешкання фермерів

Квітень 05, 2018 | Новини | Переглядів: 847 | Коментарі: 0

У більшості випадків зловмисників «цікавили» грошові кошти та вироби з дорогоцінних металів. Нині поліцейськими доведена причетність осіб до 11 крадіжок. Сума завданих злочинами збитків складає більше 3 мільйонів гривень.

За попередніми даними, двоє уродженців Сумської та Полтавської області знаходили у соцмережах дати, коли потерпілі та їх близькі родичі відзначали сімейні свята. У подальшому, коли вся родина їхала відзначати подію, обкрадали їх помешкання.

До злочинів готувалися заздалегідь. Опубліковані у соцмережах світлини зіграли з потерпілими «злий жарт». За ними злодії по кілька місяців вивчали особу майбутньої жертви, родинні зв’язки та матеріальні статки. Після цього підбиралися до помешкань ближче. Маючи наперед відомості про те, коли власник садиби може виїхати з дому, слідкували за будинком за допомогою біноклю, а коли всі йшли, вдиралися до житла.

Вже на місці особи за кілька годин встигали огледіти приміщення, знайти грошові кошти та прикраси, а потім тікали. На шляху до «здобичі» у жодному з випадків не ставали а ні імпровізовані «схованки» господарів, ні металеві сейфи.

Врешті, на слід «домушників» вдалося вийти оперативникам. За злодіями слідкували, а коли після скоєння злочину особи кинулися втікати, на заваді стали поліцейські.

- Легкове авто, на якому рухалися підозрювані, було зупинено правоохоронцями на дорозі у Новоукраїнському районі. Під час обшуку, проведеного працівниками карного розшуку апарату Головного управління, Новоукраїнського відділу поліції та прокуратури, в салоні було виявлено речові докази: два предмети, схожі на пістолет, споряджені набоями, рації, балончики з газом нервово-паралітичної дії, господарські рукавички та маски з прорізами для очей, прикраси із золота і срібла на загальну суму близько 52 тисяч гривень, записники з іменами майбутніх жертв,– розповідає начальник Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області Сергій Кондрашенко.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Підозрюваних заарештовано.
Їм загрожує до шести років позбавлення волі. Нині поліцейські перевіряють осіб на причетність до скоєння інших злочинів, у тому числі, вчинених на території інших областей.

Сектор комунікації поліції
Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool