На Кіровоградщині викрито резонансні факти розтрати державних коштів

Березень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 1072 | Коментарі: 0

Як з’ясувалось під час досудової перевірки, впродовж 2010-2011рр. державне підприємство здійснювало процедури закупівлі послуг у формі відкритих торгів. Останні ж проводились з грубими порушеннями.

В результаті підприємство уклало договори з трьома фізичними особами-підприємцями (ФОП) щодо проведення вирубки та трелювання лісу. В подальшому один із них уклав договори субпідряду із іншими фізособами-підприємцями про виконання зазначених робіт. Проте, як з’ясували правоохоронці, останні зареєструвались у державних органах на прохання вже згадуваної ФОП без мети здійснення фінансово-господарської діяльності. Також вони передали їй всі установчі документи та печатки. Дана фізособа сама відкривала карткові рахунки в банківських установах, на які в подальшому були зараховані та зняті державні кошти за нібито виконані роботи. Хоча, як було встановлено оперативниками, левову частку з них здійснили робітники держпідприємства. В свою чергу ошукані «підприємці» повідомили, що не знали про виконання ними робіт, вказаних у тендерній документації.
Посадові особи держпідприємства з метою маскування оборудки перераховані відповідно до договорів суми коштів включили до валових витрат підприємства. Перевіркою ж встановлено безтоварність проведених операцій та виявлено ознаки злочину, який передував легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. В результаті проведених обшуків було вилучено предмети та документи, що містять інформацію про злочинну діяльність посадових осіб державного підприємства.
Прокуратурою Кіровоградській області за матеріалами управління податкової міліції ДПС в області,до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію за фактами розтрати державних коштів, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом службовими особами держпідприємства, що передбачено ч.5 ст.191, ч.2 ст.205, ч.2 ст.209 Кримінального кодексу України.
Проводиться досудове розслідування. Встановлюються обсяги завданих державі збитків

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool