На Кіровоградщині викрито осіб, які займалися незаконним рибним промислом

Січень 14, 2015 | Новини | Переглядів: 1031 | Коментарі: 0

У Петрівському районі за цим заняттям на орендованій водоймі «на гарячому» виявили трьох чоловіків, одного з яких охоронцям господарства вдалося затримати на місці події. Ще двох поплічників, які втекли, розшукали працівники міліції.

Зловмисниками виявилися троє жителів Дніпропетровщини, віком від 31 до 38 років. Чоловіки приїхали до сусідньої області, аби тихцем наловити риби в місцевій водоймі. Сторонніх людей помітили охоронці та повідомили про це до райвідділу міліції.
У ході огляду місця події правоохоронці виявили і вилучили три риболовецькі сітки та інше спорядження, а також понад сотню раків і більше 70 штук різних видів риби.
– Попередньо дії осіб кваліфіковано за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», – розповів начальник Петрівського РВ УМВС в області Євген Чуйко. – Для встановлення розміру матеріальної шкоди, спричиненої зловмисниками господарству, у рамках кримінального провадження призначено проведення відповідної експертизи.
А працівниками Світловодського міськвідділу міліції у ході проведення спільного рейду з інспекторами Кіровоградрибохорони було виявлено факт незаконного вилову риби на затоці водосховища.
Встановлено, що протиправною діяльністю у забороненому місці займався 50-річний житель районного центру. У чоловіка вилучено рибу у кількості близько 30 штук.
- За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або водним добувним промислом» Кримінального кодексу України, – повідомив начальник Світловодського МВ в області Дмитро Ткачонок. – Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області (за матеріалами МВ-РВ УМВС)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool