На Кіровоградщини викрили підпільне виробництво сурогату

Квітень 12, 2013 | Новини | Переглядів: 869 | Коментарі: 0

Його у власній квартирі житлового будинку організував житель Олександрії. Він фальсифікував горілки марок «Олександрія посольська», «Олександрія столична», «Пшенична Олександрія», «Плакуча іва», «Хортиця класична», коньяки торгових марок «Шабо» та «Шустов», а для вибагливих клієнтів – горілку «Бехеровка» та лікер «Бейліс».

Виробляв олександрієць алкогольні напої з «класичних» для таких цілей інгредієнтів – води, спирту, харчових добавок та барвників. Також він приклеював на пляшки сурогату, готові до продажу, підроблені марки акцизного збору.
В ході обшуку з місця події було вилучено обладнання для виробництва фальсифікованих лікеро-горілчаних напоїв, підроблені марки акцизного збору, 800 літрів спирту та майже 400 літрів готової продукції, розлитої в скляну тару різної ємності загальною вартістю близько 80 тис. грн.
За словами першого заступника начальника УПМ ДПС у Кіровоградській області Віталія Босненка, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено матеріали за фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров'я людей та незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків відповідно до ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України. У разі доведення судом вини олександрійцю загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.
Досудове розслідування триває.
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool