На Кіровоградщині викрили «чорного археолога»

Травень 08, 2018 | Новини | Переглядів: 958 | Коментарі: 0

У результаті спільних заходів, проведених у рамках операції «Зброя та вибухівка», працівниками Кропивницького відділу поліції та Служби безпеки України в області у ході обшуків у квартирі мешканця обласного центру вилучено корпуси протитанкових мін та гранат, артилерійські снаряди, підривачі до снарядів, кілограми тротилу та пороху, набої до різних видів зброї.

Інформацію про те, що 52-річний непрацюючий та не судимий громадянин займається незаконними розкопками в місцях, де за часів Другої світової війни проводилися бойові дії, правоохоронці отримали з оперативних джерел.

Аби дізнатися, де саме слід шукати артефакти, чоловік на власному автомобілі подорожував територією області, знаходив історичні описи, спілкувався з літніми людьми, представляючись краєзнавцем. У подальшому з допомогою лопати розкопував ґрунт, виймав із землі небезпечні предмети та звозив до свого помешкання.

«За інформацією оперативників, чоловік кустарним способом розпилював міни та снаряди, діставав із них порох, розкладав його у бляшанки, а корпуси реставрував.
У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваного поліцейські вилучили понад 200 одиниць патронів калібру 7,62 мм, артилерійські снаряди калібру 88 мм та 152 мм, предмети схожі на: протитанкові гранати та гранати Ф-1 у кількості 24 одиниць, понад 30 димових шашок, 42 підривачі до снарядів, 17 детонаторів, більше 10 кілограмів тротилу та більше 2 кг пороху», - розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

Вилучені предмети нині направлено для проведення експертиз. Вирішується питання про внесення інформації за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Власнику арсеналу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Сектор комунікації
поліції Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool