На Кіровоградщині видурювали гроші у літніх людей

Грудень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 1032 | Коментарі: 0

Неприємні історії траплялися з пенсіонерами вдень. Коли до їх домівок стукали незнайомі люди, представлялися медичними працівниками і пропонували допомогти, всі погоджувалися досить охоче.

До того ж, на перший погляд, такий «жест доброї волі» не вимагав ніяких додаткових витрат.
Двоє молодиків повідомляли потерпілим про те, що для усіх бабусь і дідусів країни лікарні закупили диво-апарат. А щоб не виникало ніяких сумнівів, просили показати документи, пропонували перевірити його на собі та отримати негайно.
Питання у тому, що оформлення документів на «передачу» майна вже потім коштувало близько 200 гривень. Та хто думатиме про гроші, тримаючи «безкоштовне диво» у руках…? Готівку зловмисникам віддавали не вагаючись.
Після кількох маніпуляцій зі звичайним масажером для тренування м»язів старі і немічні люди практично завжди почувалися зле. Їм настійливо пропонували лягти і не підводитися з ліжка аж 15 хвилин. За цей час шахраї встигали ще обдивитись всі шухлядки і шафи, де пенсіонери ховали свої заощадження, і втекти з місця пригоди.
Коли люди приходили до тями, розуміли що лишилися ні з чим.
Свій злочинний бізнес двоє торгових представників з Херсонської та Житомирської області планували розширити до глобальних масштабів. І вже навіть розмірковували над тим, аби збільшити власний «колектив», та в їх плани внесли свої корективи правоохоронці.
Зловмисників затримали після однієї з оборудок у квартирі, яку вони винаймали за кошти ошуканих пенсіонерів.
- «Колег по бізнесу», одному з яких виповнилося 25 років, а іншому – тільки 19 працівники міліції перевіряють на причетність до скоєння інших подібних злочинів. Не виключено, що кількість потерпілих може збільшитися в рази, – розповів начальник Кіровоградського МВ УМВС в області Володимир Куценко.
За даними фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 та ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (шахрайство та крадіжки). Обом зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool