На Кіровоградщині відремонтували більше 100 кілометрів місцевих доріг

Листопад 27, 2018 | Новини | Переглядів: 636 | Коментарі: 0

Фінансування цих робіт, повідомив на апаратній нараді в обласній державній адміністрації директор департаменту інфраструктури та промисловості Олександр Корнюша, проводиться за рахунок коштів субвенції з державного бюджету (обласний Дорожній фонд). На 2018 рік для Кіровоградської області сума такої субвенції становить 381 мільйон 647 тисяч гривень.

Відповідно до визначеного переліку, у нинішньому році поточний середній ремонт має бути проведено на 88 дорогах місцевого значення та капітальний ремонт – на 10 комунальних дорогах у населених пунктах.

На даний час роботи в повному обсязі завершено загалом на 72 об’єктах.

Зокрема протяжність уже відремонтованих доріг місцевого значення становить 107,1 кілометра, видатки на ремонтні роботи склали 145 мільйонів 780 тисяч гривень. На інших об’єктах роботи завершуються.

Щодо об’єктів комунальної власності, то, зокрема, у Кропивницькому, триває будівництво шляхопроводу через залізницю (провулок Об’їзний) та капітальний ремонт вулиці Бєляєва (профінансовано 6,5 мільйона гривень), у Світловодську капітально ремонтується вулиця Єгорова (профінансовано 11,5 мільйона гривень), у Новомиргороді в зоні такого ремонту відразу 6 вулиць – Соборності, Євгенія Присяжного, Андрія Гурічева, Миколи Зерова, Бродських, Транспортна (профінансовано 2,7 мільйона гривень). Крім цього, в повному обсязі виконано роботи на трьох об’єктах в Олександрії (видатки склали 21,9 мільйона гривень), на вулиці Поштовій у селищі Павлиші Онуфріївського району (профінансовано 458 тисяч гривень), розпочато капітальний ремонт вулиці Чумацький шлях у Долинській (роботи планується завершити у 2019 році).

Загалом на оновлення комунальних доріг в області у поточному році витрачено 46 мільйонів 429 тисяч гривень.
Також Олександр Корнюша звернув увагу на певні проблемні моменти. Зокрема, за його словами, велика кількість шляхів для ремонту, яка пропонується територіями, призводить до розпорошення фінансового ресурсу. Тому він звернувся до голів райдержадміністрацій та районних рад, керівників територіальних громад з проханням обмежитися при подачі пропозицій 1-2 об’єктами, що дасть можливість досягти кращих і, головне, видиміших результатів за підсумками проведення ремонтних робіт.

Практика показала і ряд суттєвих недоліків існування самого товарного ринку – будівництва доріг загального користування місцевого значення. Один з них – на цьому ринку недостатня кількість суб’єктів господарювання, які могли б створити реальну економічну конкуренцію для досягнення максимально вигідного для обласної державної адміністрації та територіальних громад економічного результату.

Водночас Олександр Корнюша повідомив, що внаслідок проведених тендерних процедур у 2018 році зекономлено 8 мільйонів 100 тисяч гривень. Ці кошти будуть витрачені лише на розвиток дорожнього господарства області. Також, за попередніми підрахунками, економія державних коштів за підсумками виконання дорожніх ремонтів склала 16 мільйонів гривень. Остаточна цифра буде відома після прийняття від виконавців робіт усіх належних документів. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool