На Кіровоградшині відпочивальникам нагадали про обережність з вогнем (ФОТО)

Липень 09, 2012 | Новини | Переглядів: 1081 | Коментарі: 0

Надзвичайно привабливими спекотної літньої пори є ліси, галявини, сквери та парки, які дарують нам бажану прохолоду і тому є гарним місцем для відпочинку.

 На жаль, насолоджуючись їх прохолодою, люди забувають відплатити природі вдячністю. Саме людський фактор є найголовнішим чинником пожеж у природних екосистемах: не за правилами і не в належному місці розкладене або залишене після відпочинку непогашеним багаття, недбало кинутий недопалок чи сірник, небезпечні пустощі залишених без нагляду дітей - достатньо однієї іскорки, щоб безжальний вогонь захопив сотні квадратних метрів лісових насаджень, яких на Кіровоградщині, до речі, менше 10 відсотків від загальної території області.
Тому безпека лісів, особливо у місцях масового скупчення відпочивальників, - головна турбота і лісівників, і рятувальників, і правоохоронців. Вони впродовж пожежонебезпечного періоду здійснюють рейдові перевірки і у разі виявлення правопорушень складають відповідні адміністративні матеріали та притягують порушників до відповідальності. Нещодавно такий рейд відбувся на території Світловодського лісгоспу. Були зафіксовані порушення, хоча й незначні: компанія молоді не за правилами розклала багаття. З порушниками, а заодно й з іншими, хто був присутній на галявині, провели бесіду, роздали листівки з правилами поведінки у пожежонебезпечний період.
Поки триває спека, триватимуть і рейди. Проте просимо і жителів області бути обережними в лісі.
ТУ МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області

На Кіровоградшині відпочивальникам нагадали про обережність з вогнем (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool