На Кіровоградщині відкрили ще один центр професійної освіти.

Грудень 19, 2018 | Новини | Переглядів: 700 | Коментарі: 0

Сьогодні у Малій Висці, на базі ПТУ № 16, відкрили навчально – практичний центр зварювальних робіт. 

Центр має відремонтовані приміщення, оснащений сучасним обладнанням, опалюється з нової котельні.

За рахунок коштів державного бюджету (2 млн. 300 тис. грн.) було модернізовано та оновлено матеріально-технічну базу – придбано сучасне зварювальне обладнання, інструменти та верстатні матеріали. Крім того, з обласного бюджету було виділено 1 млн. 800 тис. грн. на проведення капітального ремонту покрівлі корпусу майстерень та приміщень центру. Тож сьогодні 450 учнів мають можливість здобувати робітничі спеціальності у теплих та сухих приміщеннях.

У відкритті закладу взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Разом із керівництвом району, працівниками навчального закладу, представниками інших професійних закладів освіти області, потенційними роботодавцями майбутніх випускників він оглянув обладнані майстерні навчального центру та високо оцінив їх рівень.

- Сьогодні ми констатуємо реальну увагу держави до розвитку професійної освіти. В області збудовано сучасні навчально-практичні центри у Кропивницькому, Бобринці, Голованівську, а відсьогодні ще й у Малій Висці, - зазначив Сергій Коваленко.

Він подякував за роботу керівництву ПТУ № 16, відзначивши, що 2 роки тому заклад мав 280 учнів, сьогодні ж тут навчається 420 осіб, а ПТУ стало потужною навчальною базою для Маловисківського, Олександрівського та Новомиргородського районів.

– В бюджеті на 2019 рік також передбачено кошти на створення центрів професійної освіти, тож впевнений, вже незабаром область повністю забезпечуватиме свої потреби у висококваліфікованих робітниках, - наголосив посадовець.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool