На Кіровоградщині відбувся Європейський тиждень мобільності (ФОТО)

Вересень 27, 2018 | Новини | Переглядів: 805 | Коментарі: 0

В Помічній його організатором стала ГО «Молода Помічнянська громада».

Кожного дня відбувалися цікаві захоплюючі активності, покликані пропагувати «зелені» види транспорту. Всього у заходах взяло участь близько 300 осіб

Відкривала тиждень велосипедна екскурсія «Цікаві маршрути Помічної», під час якої усі охочі мали змогу не тільки покататись на велосипеді, а й дізнатися багато нового про маловідомі сторінки історії міста Помічна, її видатних діячів. Окрім того, протягом тижня, на усіх бажаючих очікував майстер – клас «Уроки керування велосипедом: дії в екстремальних ситуаціях», де можна було здобути як теоретичні, а й практичні навички, що стануть у нагоді кожному велосипедисту.

Під час тренінгу «Безпечна експлуатація велосипеда» учасники вчилися, як не потрапити в ДТП, рухаючись на велосипеді, і ще й відкрили для себе історію виникнення цього дружнього до довкілля виду транспорту. В рамках круглого столу «Велосипед - найкращий транспорт» любителі велосипедів дискутували, чому саме цей вид транспорту є їх улюбленим, які він має переваги та недоліки, намагалися змоделювати найкращого «Містера Велосипеда».

Кіровоградщина, Європейський тиждень мобільності, ГО «Молода Помічнянська громада».

Усвідомлюючи можливість травмування на велосипедній екскурсії, був проведений тренінг з надання першої домедичної допомоги за участю сімейних лікарів Помічнянського центру первинної медико-санітарної допомоги. Любителям пригод і екстриму був до снаги велоквест «Загадки моєї громади». Команди-учасниці велоквесту шукали відповіді на питання при допомозі інформаційних табличок з QR- кодами, розміщених на унікальних місцях Помічної. Феєричним фіналом ЄТМ (Європейського Тижня Мобільност) у Помічнянській ОТГ став флешмоб «Велосипедна родина», обов’язковою умовою якого була участь родичів (батько, мати-дитина, братик-сестричка, дідусь-онука тощо). Найактивніші учасники отримали гарні подарунки від ГО «Молода Помічнянська громада», та найважливіше, що велика кількість дітей ділилися враженнями і захоплено говорили про те, що навіть не підозрювали, «як круто їздити на «велику».

Кіровоградщина, Європейський тиждень мобільності, ГО «Молода Помічнянська громада».

Події відбувалися в рамках проекту «Зелене світло для велоруху в громадах». Проект виконується Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool