На Кіровоградщині відбувся третій етап фестивалю Дружин юних пожежних

Квітень 19, 2014 | Новини | Переглядів: 944 | Коментарі: 0

Найкращі шкільні команди дружин юних пожежних змагалися 16 та 17 квітня у третьому (зональному) етапі фестивалю ХХ Всеукраїнського фестивалю ДЮП. Дві групи команд-переможниць районного та міського етапів фестивалю вийшли на сцену центрального палацу культури «Ювілейний» м.Новоукраїнка та міського палацу культури м.Світловодськ.

Організатори – районні відділи Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області та департаменту освіти і науки облдержадміністрації провели для дітей справжнє свято. Адже не щодня талановиті та активні учні шкіл з усіх куточків області можуть зустрітися на одній сцені та позмагатися у творчих вміннях та знаннях з тематики безпеки життя, отримати цінні подарунки та свій, дитячий, життєвий досвід.
Конкурсна програма була, як завжди, насиченою. У творчих номерах «Домашнього завдання» команди мали порекомендувати як діяти у різних надзвичайних ситуаціях, пропагувати здоровий спосіб життя та агітувати аудиторію щодо необхідності дотримання правил безпеки. Тема, запропонована для висвітлення багатогранна – «Рятувальник – мужня професія, гордість країни, веде боротьбу за безпеку людини», тож діти та педагоги підійшли до виступів не жалкуючи сил – команди виконували пісні, танцювальні композиції та показували акторську майстерність. Вибір перед журі був і справді нелегким.
Заздалегідь діти готувалися і до другого конкурсу – «Медичного». Теоретичних знань з біології та анатомії тут замало. Необхідно ще й продемонструвати на практиці вміння надавати першу допомогу потерпілому – зупиняти кровотечу, робити перев’язки різних видів та правильно діяти у разі переломів. За кількістю правильних теоретичних відповідей і вірних дій на практиці, а також швидкістю відповідей визначався переможець.
Після конкурсної програми та засідання журі на глядачів та учасників чекає найбільш очікуваний момент – церемонія нагородження. За результатами оцінювання змагань 16 квітня – перше місце посіла команда з Новоукраїнки, друге – з Малої Виски, третє розділили між собою юні пожежні з Добровеличківки та Гайворона. 17 квітня першими стали школярі зі Світловодська, другими – з Бобринця, третіми – з Долинської та призове четверте місце посіли учні з Петрового.
Усі команди незабаром поїдуть на обласний етап Фестивалю, де матимуть можливість завоювати право виступу на Всеукраїнському фестивалі серед кращих дружин юних пожежних з усієї України.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool