На Кіровоградщині відбувся спільний рейд лісовим масивом

Вересень 13, 2018 | Новини | Переглядів: 681 | Коментарі: 0

12 вересня фахівці Компаніївського районного сектора Управління ДСНС в області, місцевих підрозділів Нацполіції, управління лісового та мисливського господарства Кіровоградської області провели рейдове відпрацювання лісового масиву на території Компаніївського району.

Традиційно, учасники рейду здійснили обхід «зеленої зони» та паралельно проводили роз’яснювальні бесіди із зустрічними громадянами.

Головну увагу співрозмовників було зосереджено на необхідності усвідомлення того факту, що людина є головним винуватцем пожеж, що виникають у екосистемі. Самозаймання сухостою чи хвойного настилу в лісі має місце під час сильної спеки за умови вітряної сухої погоди. Проте найчастіше причиною займань у екосистемі є людська недбалість: кинутий недопалок, сірник, розведене багаття, навмисне випалювання ділянок від пожнивних залишків тощо.

Рятувальники наголошували, що запобігати лісовим пожежам – обов’язок кожного свідомого громадянина. А поліцейські в свою чергу інформували людей про відповідальність за дії, що призвели до знищення природних насаджень.

На завершення розмови громадяни отримали від рятувальників застережні листівки.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool