На Кіровоградщині відбувся рейд у районних центрах - Знам’янці, Олександрії, Новгородці (ФОТО)

Жовтень 29, 2016 | Новини | Переглядів: 1118 | Коментарі: 0

Питання протипожежної безпеки залишається актуальним у будь-яку пору року, але в осінньо-зимовий період з початком опалювального сезону ймовірність виникнення вогневих випадків у оселях жителів Кіровоградщини зростає.

Особливо прикро, коли такі пожежі закінчуються не лише втратою майна, а й загибеллю чи каліцтвом людей. Роз’яснювальна робота, яку постійно проводять працівники пожежно-рятувальної служби області є чи не єдиним способом нагадати людям, як потрібно поводитись та яких норм протипожежної безпеки дотримуватись при користуванні електронагрівальними приладами, пічним опаленням чи газовим обладнанням.

29 жовтня роз’яснювальну роботу провели у районних центрах – Знам’янці, Олександрії, Новгородці. Громадянам порадили ретельно перевірити справність обігрівачів та усунути неполадки, власникам груб і печей – потрусити сажу, перевірити димоходи на наявність тріщин та замазати їх. Ні в якому разі не користуватись несправним обладнанням, не залишати маленьких дітей без нагляду у кімнатах з працюючими обігрівачами.

Працівники служби порятунку, спілкуючись із жителями, акцентували їх увагу на тому, щоб ні в якому разі не користуватися саморобними електрообігрівачами та не вмикати одночасно багато електропобутової техніки в електромережу.

Поки триває суха та тепла погода, актуальним залишається й питання спалювання сміття, сухої трави та листя на подвір’ях приватних житлових будинків, присадибних та дачних ділянках, городах. Рятувальники наголошують на суворому дотриманні протипожежної безпеки під час користування відкритим вогнем, радять не спалювати сміття поблизу житлових та господарчих будівель, а краще утилізувати його в інший, безпечний, спосіб.

Шановні громадяни! Пам’ятайте, що в питаннях безпеки дрібниць не буває: ставтесь відповідально до того, чим і як ви користуєтеся у своїй домівці. Подбайте, щоб у вашій оселі завжди було не тільки тепло і затишно, а й безпечно.

У ДСНС у Кіровоградській області

Питання протипожежної безпеки залишається актуальним у будь-яку пору року, але в осінньо-зимовий період з початком опалювального сезону ймовірність виникнення вогневих випадків у оселях жителів Кіровоградщини зростає.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool