На Кіровоградщині відбувся рейд лісового масиву Чорноліського лісгоспу

Квітень 15, 2016 | Новини | Переглядів: 821 | Коментарі: 0

Збереження лісових масивів від безжальної вогняної стихії - громадянський обов’язок кожного. Відпочиваючи чи просто перебуваючи у лісі, слід неухильно дотримуватись правил пожежної безпеки, адже саме людський фактор найчастіше є першопричиною виникнення займань у лісових масивах.

Як правило, це залишене після відпочинку непогашене багаття, кинутий недопалок чи сірник, осколки розбитих пляшок, які в сонячну погоду спрацьовують як лінзи тощо. Достатньо однієї іскри, щоб безжальний вогонь поглинув сотні квадратних метрів лісових насаджень. Завдавши при цьому непоправної шкоди довкіллю, людям, господарству.

Піклуються про те, щоб такого не сталося не тільки представники лісового господарства, турботу про безпеку у лісі взяли на себе також рятувальники області та правоохоронці. З цією метою протягом пожежонебезпечного періоду здійснюються рейдові перевірки дотримання громадянами правил протипожежної безпеки у екосистемах, до порушників застосовуються відповідні запобіжні заходи.

14 квітня працівниками пожежно-рятувальної служби Знам’янського району спільно з інженером Чорноліського лісгоспу, працівниками лісової охорони, представниками районної державної адміністрації та районного відділу поліції було здійснено рейдову перевірку дотримання громадянами правил безпеки на території лісового масиву Чорноліського лісгоспу. Учасники рейду здійснили обхід територій, де найчастіше збираються відпочивальники. Порушень вимог пожежної безпеки виявлено не було. Проте жителям Знам’янського району все ж нагадали про основні заходи безпеки у лісових масивах та надали застережні листівки. Також у ході рейду учасники переконались, що лісівники вжили усіх можливих заходів щодо збереження лісового фонду регіону: прокладено мінералізовані смуги, встановлено застерігаючі та попереджувальні таблички, змонтовано шлагбауми у місцях несанкціонованого в’їзду до лісу.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool