На Кіровоградщині відбувся другий практичний етап командно-штабних навчань (ФОТО)

Липень 26, 2017 | Новини | Переглядів: 1627 | Коментарі: 0

26 липня відбувся другий практичний етап командно-штабних навчань з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Відповідно до плану навчань було оголошено наступну ввідну: «Внаслідок дій диверсійно-розвідувальної групи на одному із військових об’єктів виникла пожежа у сховищі. Пожежу вдалось локалізувати, але у разі посилення вітру, є вірогідність розповсюдження пожежі на сховища, розташовані поруч».

Відповідно до тактичного задуму, під час нападу диверсійної групи з метою заволодіння боєприпасами виникла перестрілка з військовослужбовцями, внаслідок чого спалахнули штабелі на майданчику відкритого зберігання боєприпасів. Вогонь розповсюджується в бік складів з боєприпасами.
Отримавши повідомлення про пожежу, черговий частини направив до місця пожежі пожежну роту та викликав служби екстреної допомоги за номерами 101, 102, 103.

Отримавши повідомлення, оперативно-координаційний центр Управління ДСНС у Кіровоградській області здійснив оповіщення органів управління та сил реагування про НС. Штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій управління цивільного захисту Кіровоградської облдержадміністрації відпрацював відповідні документи та організував взаємодію з диспетчерськими службами установ і організацій, що залучаються до проведення робіт з ліквідації НС. Крім того, було скликане екстрене засідання комісії з питань евакуації Знам’янського району щодо організації евакуаційних заходів.

Пожежно-рятувальні підрозділи Кіровоградського гарнізону здійснили практичні дії щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та одночасно особовим складом проводилась евакуація потерпілих в безпечну зону.
У зв’язку з вибухами на даній території, органами місцевого самоврядування району було прийнято рішення про оголошення евакуації населення, яке знаходиться зоні можливого ураження.

Максимальна прогнозована відстань розльоту окремих уламків складає до 10000 м. У зону можливого ураження потрапляє 394 мешканця об’єкта і 12 231 мешканець прилеглих населених пунктів. Навчальна пожежа була успішно локалізована, особовий склад провів гасіння до повної ліквідації осередків пожежі та охолодження боєприпасів.

Цього ж дня було перевірено діяльність органів управління та сил цивільного захисту в умовах проведення антитерористичної операції та переведення з режиму функціонування мирного часу в режим функціонування в умовах особливого періоду, контроль за доведенням сигналу до керівного складу області черговими службами управління цивільного захисту ОДА та У ДСНС в області, огляд приведених у готовність до роботи територіальних формувань цивільного захисту (зведеного загону, розрахунково-аналітичної групи, аварійної газотехнічної бригади, аварійної бригади електромереж, аварійно-технічної бригади водогону), заслуховування керівників спеціалізованих служб щодо виконання ними заходів, передбачених переведенням у вищий ступінь готовності.

По закінченню навчань керівним складом територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Кіровоградської області та посередниками від ДСНС України було проведено розбір навчань та постановка завдань на наступний день.

Прес-служба У ДСНС в області

На Кіровоградщині відбувся другий практичний етап командно-штабних навчань

На Кіровоградщині відбувся другий практичний етап командно-штабних навчань

На Кіровоградщині відбувся другий практичний етап командно-штабних навчань


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool