На Кіровоградщині відбулось відпрацювання ланів Голованівського району (ФОТО)

Липень 10, 2018 | Новини | Переглядів: 595 | Коментарі: 0

Наразі триває зернозбиральна кампанія, до якої у межах професійної компетенції активно долучаються рятувальники. Місія фахівців Служби порятунку на полях Кіровоградщини одна – шляхом роз’яснювальної роботи серед хліборобів запобігти пожежам урожаю.

Рятувальники допомагають аграріям звернути увагу на дрібниці, які можуть стати причиною пожеж на полі чи у місцях зберігання зернових.

Так, 10 липня відбулось відпрацювання ланів Голованівського району. Місцеві рятувальники розповіли працівникам сільського господарства, як запобігти пожежам, перевірили наявність та справність вогнегасників та інструктували аграріїв щодо дій під час виникнення пожежі.

Наразі триває зернозбиральна кампанія, до якої у межах професійної компетенції активно долучаються рятувальники. Місія фахівців Служби порятунку на полях Кіровоградщини одна – шляхом роз’яснювальної роботи серед хліборобів запобігти пожежам урожаю.

Шановні громадяни! Служба порятунку нагадує правила пожежної безпеки під час зернозбиральної кампанії:

• до початку збирання врожаю вся техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також бути оснащені справними іскрогасниками, обладнані первинними засобами пожежогасіння; працівники, задіяні на роботах по збиранню врожаю, повинні пройти протипожежний інструктаж;
• хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць мають бути обкошені (із прибиранням скошеного) і оборані смугою не менше 4 м завширшки;
• польові стани необхідно розташовувати не ближче 100 м від хлібних масивів, токів, скирт тощо; майданчики польових станів та зернотоків оборюються смугою не менше 4 м завширшки;
• безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, де йде збір врожаю, повинен бути напоготові трактор з плугом на випадок пожежі;
• забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях;
• зернотоки слід розміщувати від будівель та споруд не ближче 50 м, а від хлібних масивів – не ближче 100 м. Майданчик для току повинен бути очищений від рослинного покрову.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool