На Кіровоградщині відбулися профілактичні бесіди з рибалками на ставку села Турія

Січень 31, 2018 | Новини | Переглядів: 892 | Коментарі: 0

31 січня працівники Новомиргородського районного відділу Управління ДСНС в області провели профілактичні бесіди з рибалками на ставку с. Турія, щоб застерегти любителів екстремальної риболовлі від необачних вчинків на кризі.

Головна думка, яку намагаються донести фахівці Служби порятунку до людей під час подібних відпрацювань – нехтуючи простими правилами, людина наражає себе на велику небезпеку загинути в крижаній воді, крім того, ризикуватимуть інші люди, які кинуться на допомогу, адже ситуація може бути зовсім непередбачувана.

Під час розмов з громадянами рятувальники цікавились, яких заходів вони вживають, щоб не допустити нещасного випадку. Виявилось, що більшість рибалок чітко знає правила безпеки, проте не кожен дотримується їх у житті, сподіваючись на щасливу долю. Рятувальники нагадали рибалкам, що не можна ризикувати життям, виходячи на підступний лід без засобів порятунку: мотузки, довгої палиці тощо. Крім того, варто чітко знати, як поводитись, якщо опинився у ополонці, або став свідком нещасного випадку з іншою людиною. Та особливо небезпечно допускати дітей на лід – про це повинні пам’ятати усі батьки.

Інформація, підкріплена наочністю, засвоюється набагато міцніше, тому рибалки отримали застережні листівки, де усі важливі правила викладені у формі коротких тез.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool