На Кіровоградщині відбулись тренування Голованівського зведеного загону (ФОТО)

Жовтень 26, 2018 | Новини | Переглядів: 638 | Коментарі: 0

З метою ефективної ліквідації великих пожеж та інших надзвичайних ситуації, у Кіровоградському гарнізоні створено три зведені загони, які відповідно до графіка постійно тренуються взаємодіяти на випадок виникнення НС.

Сьогодні, 26 жовтня, пройшли тренувальні навчання із особовим складом 3-го зведеного загону, до складу якого входять Голованівський, Гайворонський, Благовіщенський, Вільшанський, Новоархангельський пожежно-рятувальні підрозділи.

Під час навчань було відпрацьовано умовну ввідну щодо ліквідації надзвичайної ситуації на об’єкті з високим ступенем ризику – ТОВ

«Побузький феронікелевий комбінат». При цьому було перевірено технічний стан техніки, аварійно-рятувального оснащення, знання особовим складом своїх обов’язків та рівень організації радіозв’язку в умовах, максимально наближених до реальних.
Так, відповідно до тактичного задуму, виникла пожежа вугільних фільтрів та пилу на 4-му поверсі приміщення дільниці підготовки пиловугільного палива в обпалювальному цеху. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів площа умовної пожежі охопила 75 м2.

Навчання передбачає відпрацювання належної взаємодії усіх ланок, що забезпечують пожежну та техногенну безпеку на даному об’єкті на усіх етапах ліквідації НС, починаючи від оповіщення про пожежу, закінчуючи повною ліквідацією надзвичайної ситуації.

Так, після отримання сигналу про пожежу на території комбінату, були виконані першочергові заходи по евакуації людей, огородження зони виникнення пожежі, відключення об’єкта від електроживлення, зосередження сил зведеного загону №3, створення оперативного штабу, обстеження території та приміщень з метою виявлення постраждалих та ліквідація пожежі силами пожежно-рятувальних підрозділів У ДСНС в області.

Після завершення тренувань було проведено детальний розбір ефективності та правомірності дій особового складу Голованівського зведеного загону № 3 й підбито підсумок – сили та засоби зведеного загону належно виконали поставлені завдання відповідно до тактичного задуму та обстановки під час ліквідації надзвичайної ситуації

Усього у навчаннях були задіяні 54 чоловіка особового складу та 9 одиниць техніки 3-го зведеного загону по гасінню великих пожеж та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Кіровоградської області.

З метою ефективної ліквідації великих пожеж та інших надзвичайних ситуації, у Кіровоградському гарнізоні створено три зведені загони, які відповідно до графіка постійно тренуються взаємодіяти на випадок виникнення НС.

Прес-служба У ДСНС в області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool