На Кіровоградщині відбулись тактико-спеціальні навчання (ФОТО)

Травень 03, 2019 | Новини | Переглядів: 1494 | Коментарі: 0

Сьогодні, 3 травня, на Кіровоградщині відбулись тактико-спеціальні навчання по гасінню умовної пожежі лісового масиву Бірківського лісництва ДП «Олександрівський ЛГ».

Перед навчаннями було проведено спільну нараду з керівництвом У ДСНС у Кіровоградській області та підпорядкованих підрозділів, а також районного підрозділу управління лісового та мисливського господарства щодо організації підготовки до гасіння пожеж у екосистемах, мінімізації негативних наслідків від них та недопущення їх розповсюдження, тактики гасіння лісових пожеж, ознайомлення зі змістом урядових документів, демонстрації системи нагляду за лісовим масивом.

Згодом відбулись тактико-спеціальні навчання, під час яких було продемонстровано практичні дії сил і засобів Олександрівського району під час гасіння лісової пожежі з використанням різних методів. Площа лісового господарства, що вкрита лісовою рослинністю, складає понад 15 тис. га, з яких 11% - хвойні насадження.

 відбулись тактико-спеціальні навчання

 відбулись тактико-спеціальні навчання

Згідно з тактичним задумом, через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб виникла пожежа хвойної підстилки та сухої трави на території лісництва. Лісник помітив дим та відблиски полум’я, негайно здійснив оповіщення про пожежу та розпочав гасіння підручними засобами. Далі прибувають сили та засоби Олександрівського лісгоспу – пожежний модуль здійснює гасіння вогню та трактор прокладає мінералізовані смуги для недопущення поширення вогню. Оцінивши ситуацію на місці події, керівництво лісгоспу приймає рішення про залучення на допомогу пожежно-рятувального підрозділу, адже площа пожежі вже складала 170 кв. м. На місце пожежі негайно були направлені сили 29-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Олександрівка, було розгорнуто штаб пожежогасіння. Здійснювалась аеророзвідка, відео- та фотозйомка з використанням безпілотного літального апарата і отримані дані миттєво передавались до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС в області. Визначивши осередок займання, керівник гасінням пожежі скоординував дії усіх сил та засобів, які успішно локалізували та ліквідували умовну пожежу.

По завершенню навчань було проведено розбір дій залучених сил і засобів У ДСНС в області та Олександрівського лісгоспу.

У ДСНС України у Кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool