На Кіровоградщині відбулись ХІ обласні збори-змагання юних рятувальників

Червень 17, 2016 | Новини | Переглядів: 942 | Коментарі: 0

З 15 по 17 червня на базі Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді відбулись ХІ обласні збори-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», які були організовані Управлінням ДСНС в області, управлінням освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації, навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області та обласним відділенням Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки».

Цьогоріч у змаганнях взяли участь десять команд, майже 100 спортсменів.

Впродовж трьох днів юнаки та дівчата Кіровоградщини змагалися на різних дистанціях, випробовували свої сили в умовах, наближених до надзвичайних ситуацій. Під час проходження дистанції «Пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища з елементами рятувально-прикладної дистанції» юним рятувальникам, наприклад, довелось здійснювати бойове розгортання на пожежному етапі, демонструвати своє вміння правильно надягати захисний костюм Л-1 - на хімічному етапі, а також орієнтуватись на місцевості під час усього випробування. На етапі «Рятування постраждалого з висотного об’єкта» спортсмени не лише рятували постраждалого, а й йому першу медичну допомогу, здійснювали евакуацію та проводили рятувальні роботи на воді.

У підсумку змагань перше загальнокомандне місце зайняли юні рятувальники з Онуфріївського району, друге – Новгородківського району, третє - з м. Олександрії.
Команда Онуфріївського району як переможниця обласного етапу змагань представлятиме Кіровоградщину на XV Всеукраїнському (Х

Міжнародному) зборі-змаганні «Школа безпеки», який відбудеться 30 червня на Харківщині.

Навчально-методичний центр ЦЗ та БЖД Кіровоградської області Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool