На Кіровоградщині відбулася перевірка закладів літнього відпочинку та оздоровлення дітей

Травень 31, 2017 | Новини | Переглядів: 1138 | Коментарі: 0

Сьогодні під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення.

Під час засідання було розглянуто стан протипожежного захисту об’єктів літнього відпочинку та оздоровлення дітей, розташованих на території області.

За інформацією заступника начальника управління із запобігання надзвичайним ситуаціям управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області Василя Штогріна, завдяки проведеній роботі, протипожежні заходи у повному обсязі виконані у дитячому оздоровчому таборі «Сонячний» (Долинський район), дитячому оздоровчому закладі «Дружба» (Олександрійський район), оздоровчому комплексі «Лісова пісня» (Маловисківський район), дитячому оздоровчому закладі «Бригантина» (Новоархангельський район) та дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Жовтень» Олександрійського району.
Усі ці заклади підключені до системи централізованого спостереження, проведено вогнезахист будівельних конструкцій, перезаряджено первинні засоби пожежегасіння.

Поряд з тим, у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Чайка» Гайворонського району не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій горищ будиночків для дітей №1, 2, 3, 4 та 6, а також їдальні та гаражу-складу.
Варто зазначити, що на даний час договір на проведення вогнезахисного обробляння укладений лише на будиночок для дітей №4, будиночок №5 оброблявся ще у 2016 році.
Вогнезахисті роботи по цьому об’єкту планується виконати до початку заїзду дітей на відпочинок.
Стосовно дитячого оздоровчого закладу «Хвиля» Світловодського району, то на теперішній час тут не планують проводити оздоровлення та відпочинок дітей.

За словами Василя Штогріна, починаючи з 30 травня по 6 червня цього року представники управління працюватимуть у комісіях з перевірки готовності до роботи закладів відпочинку та оздоровлення дітей.
Також він відзначив, що підписання відповідних актів буде можливе лише за умови усунення всіх вищезазначених недоліків.
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко наголосив, що на сьогодні безпека дітей є першочерговим питанням, а тому керівництво дитячих таборів, де були виявлені недоліки, та відповідні контролюючі служби мають подбати про те, щоб у дітей під час літніх канікул був безпечний відпочинок. – Усі протипожежні заходи мають бути проведені до початку заїзду дітей на першу зміну, – наголосив посадовець.

Відповідно, керівники оздоровчих закладів, де виявлено порушення вимог протипожежної безпеки, повинні у стислий термін вжити заходів з їх усунення, а управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області має встановити контроль за виконанням планів усунення протипожежних недоліків на цих об’єктах.
У разі невиконання зазначених приписів, відповідні служби, у межах наданих повноважень, мають вжити заходів щодо заборони подальшої експлуатації вказаних закладів відпочинку.

Також під час засідання було розглянуто інші питання, зокрема, про стан охорони праці та промислової безпеки на підприємствах житлово-комунального господарства області та про стан укладання договорів на експлуатацію систем газопостачання багатоквартирних житлових будинків.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool