На Кіровоградщині відбудеться Степограй - 2013

Червень 05, 2013 | Новини | Переглядів: 1372 | Коментарі: 0

Багато фестивалів та інших мистецьких заходів покликаних сприяти відродженню та популяризації української народної творчості проходять в містах України. Але чи можна розвивати та популяризувати на асфальті та серед залізобетону те, що народилося в степу, на траві, посеред квітів і птахів?

«Степограй» мав стати першим фестивалем української народної творчості на Кіровоградщині, який проходитиме в автентичній атмосфері українського села.
Сіл хоч і не багато проте ще залишилося, а якому саме прийняти захід?
Тому, що знаходиться поблизу основної відомої особливості регіону – географічного центру України, отже Добровеличківщина… Поєднати природню гармонію, - берег ставу, верболози, трави та квіти з ошатністю та прибраністю цивілізації, - змогло невеличке село Карбівка. Село розміщене на місці козацького зимівника, оточене курганами та хрестами «Чорного шляху», через засилля в навколишніх полях маків мало початкову назву «Червоне Поле», з моменту передачі цих земель пану Карбовському для створення конезаводу, носить сучасну назву…
Важко мріяти про духовне без матеріального підґрунтя. Базове господарство СТОВ «Зоря» мало стати цією важливою опорою.
Початок завжди складний…. Але нам було легко, бо кожен мав напрямок роботи, якому присвятив життя…
Фахівці КОЦДЮТ Валентина Політаєва та Наталія Долгополова склали сценарій та план заходів творчої частини, співробітники відділів Добровеличківської РДА супутніх заходів, «Зоря» - прибирання та харчування.
Щоб, зрозуміти, сприйняти, треба відчути і відчути сильно, всебічно… Тому в номінаціях відобразили вокал і хореографію, обрядовість та інсценізацію.
І запросили в добру путь…
Цьогорічний Фестиваль буде шостим, за роки він прийняв десятки колективів, - «Зоряни», «Росина», «Час Пік», Черкаський народний хор, «Дель Тора», «Ху4», «Культ», «КораЛЛі» «Веселі Біоритми», «Неймеліз», «Безних» та ін.. На сцені заходу лишилась енергетика сотень виконавців з Волині, Івано – Франківщини, Вінничини, Миколаївщини, Черкащини. Полтавщини, м. Києва та всіх міст і райцентрів Кіровоградщини. Особливо цінним є виступ Національного хору ім.. Вєрьовки у 2012 році.
Поряд з заходами основної програми відбуваються творчі звіти ВНЗ області та проект «Студентська республіка», виставка «Кіровоградщина туристична» та семінари власників зелених садиб, художній та фото пленери.
Десятки тисяч людей поєднано в дійство народної творчості…
Долучайся і Ти, народ – це Ти….
Цьогорічний Степограй в чергове порадує виступами народних аматорських колективів у номінаціях : «Українська народна пісня», «Українська естрадна пісня», «Українська народна хореографія», «Інсценізація народних свят та обрядів», «Українська пісня в стилі рок», чекаємо на виступи хореографічного ансамблю «Росинка», капели бандуристів «Орія», вокальної студії «Антарес», молодіжного клубу «Імідж» Кіровоградського ОЦДЮТ, народних колективів Добровеличківщини та сусідніх районів, гостей з Уманської аграрної академії.
Поряд з заходами основної програми відбудуться: виставка декоративно – вжиткового мистецтва, показові виступи з військово – прикладних видів спорту, працюватиме дитячий ігровий майданчик. Повноті відпочинку сприятимуть чисельні об’єкти громадського харчування.
Особливістю цьогорічного фесту стане збільшена виставка – продаж сувенірів, турнір з національного виду бойових мистецтв «Хортинг» на кубок «Степограю», зіркою цьогорічного Фестивалю стане виступ супер зірки української естради ВІТАЛІЯ КОЗЛОВСЬКОГО!!!
І до ранку молодіжна розважальна програма!!!
Найкраща можливість відпочити серед материнської природи в атмосфері справжнього українського свята в компанії зірок естради!!!
08 черня 2013 року село Карбівка, Добровеличківського району, Кіровоградської області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool