На Кіровоградщині відбудеться перший «Покровський ярмарок»

Вересень 17, 2014 | Новини | Переглядів: 1661 | Коментарі: 0

Буквально за два тижні, 2-4 жовтня, у Кіровограді вдруге відбудеться подія національного масштабу: відкриється найбільша в країні агропромислова виставка «АгроЕкспо», на яку з’їдуться аграрії з усієї України.

Цьогоріч, крім рекордної площі та демонстрації найрізноманітнішої сучасної агротехніки організатори дійства підготували ще одне нововведення: народний «Покровський ярмарок», який відновлює традиції проведення ярмарків на Кіровоградщині.

Здавна свято Покрови, яке відзначається у жовтні, вважалося святом, пов'язаним із початком осінніх традицій. В Україні воно широко відзначалось серед селян і знаменувало закінчення польових робіт. Крім того, багаті ярмаркові традиції нашого краю за часів Єлисаветграда – це доведений історичний факт. Тож, організатори «АгроЕкспо» взялися відродити ці віковічні традиції та започаткували на Кіровоградщині ярмарок, який поєднає в собі і сучасні тенденції, і народні традиції.

"Покровський ярмарок" проведуть на другий та третій день виставки "АгроЕкспо 2014" (3-4 жовтня). Організатори запевняють – кожен учасник цього заходу знайде тут щось для себе: найкращі продукти від фермерських господарств області за ціною виробника, сувеніри та вироби мистецтва, що привезуть до нас з усіх куточків України, майстер-класи з народної творчості, конкурси та розваги для дітей та дорослих.

Конкурси на кращі страви дадуть нагоду поціновувачам української кухні скуштувати найсмачніші на Кіровоградщині борщ, вареники, юшку та дати їм свою оцінку.

Розважальна програма за участю кращих творчих колективів області не залишить байдужими дорослих і дітей. Адже мета заходу - відродити традиційне свято, яке українці відвідували всією родиною.

Особливого колориту "Покровському ярмарку 2014" нададуть конкурси на найбільший гарбуз та найкращий коровай.

До участі в конкурсі «Гарбуз-велетень» запрошується кожен мешканець області! У цьому році господар, який спромігся виростити найбільшого жовтого здорованя отримає цінний приз - телевізор! Не менше задоволення отримають відвідувачі й від конкурсу кращих короваїв. Змагатися зі своїми короваями будуть райони області. Можливо, саме ваша підтримка дозволить рідному району завоювати гран-прі в цьому конкурсі.

Шановні кіровоградці та гості області! Не пропустіть унікальну можливість відчути весь драйв аграрної промисловості та насолодитися атмосферою справжнього українського ярмарку!

Чекаємо на вас 3 та 4 жовтня за адресою: м.Кіровоград, вул. Мурманська,8 .

У дні виставки діятиме безкоштовний експрес за маршрутом «Автовокзал №2 – виставка АгроЕкспо».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool