На Кіровоградщині відбудеться обласне свято фольклору

Червень 10, 2011 | Новини | Переглядів: 1609 | Коментарі: 0

12 червня у с.Суботці Знам’янського району відбудеться обласне свято фольклору «Невичерпні джерела», повідомляє інтернет-видання «FotoInform».

Цей мистецький захід зі своїми традиціями відбувається один раз на два роки саме на Трійцю. Тому обумовлено проведення на ньому фольклорних театралізованих дійств з використанням фрагментів народних обрядів весняно-літнього циклу: «Зустріч весни», «Зелені свята», свято Івана Купала, «Українське весілля», «Зажинки» тощо.
Цьогоріч учасників свята об’єднає фольклорне театралізоване дійство «Ой там, на товчку, на базарі», де прозвучать обрядові, козацькі та жартівливі пісні.
В рамках свята відбудеться вшанування рушника та ікони Святогірської Божої Матері в рамках Всеукраїнського проекту «Єдина Україна: Схід і Захід разом», який розпочав свою подорож з Донбасу. Майстрині-вишивальниці Знам’янського району дошиють рушник Кіровоградщини, освячений у місцевому храмі, до Всеукраїнської рушникової доріжки, яка буде презентована Президенту України Віктору Януковичу у рамках святкування 20-ї річниці незалежності України.
Складовою частиною обласного свята фольклору «Невичерпні джерела» стане виставка майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва Знам’янського району. В ній візьмуть участь кращі самодіяльні майстри Людмила Леонова, Олена Отварухіна, Сергій Мельниченко (вишивка, с.Суботці), Ігор Тютюшов (різьблення, с.Суботці), Наталія Кондратенко, Сергій Токарь (вишивка, с.Мошорино), Світлана Єрмолаєва (бісероплетіння, с.Богданівка), Олена Студенко, Марія Каракай (вишивка, с. Цибулево) та інші.

Програмою передбачається:
11:00 – відкриття обласного свята фольклору «Невичерпні джерела»;
11:30 – вшанування рушника та ікони Святогірської Божої Матері в рамках Всеукраїнського проекту «Єдина Україна: Схід і Захід разом»;
12:00 – театралізоване дійство «Ой там, на товчку, на базарі» за участю кращих фольклорних колективів області.

джерело: сайт ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool