На Кіровоградщині вдалося розшукати 2-річного хлопчика, який загубився

Жовтень 15, 2017 | Новини | Переглядів: 1039 | Коментарі: 0

Звечора підняті по тривозі правоохоронці, працівники Управління державної служби з надзвичайних ситуацій, разом із місцевими жителями усю ніч намагалися знайти дитину.

Вже на ранок співробітники ювенальної превенції Кропивницького відділу поліції за 2 кілометри від села відшукали малого, наляканого, але живого та неушкодженого. На теперішній час дитину повернули мамі.

Із повідомленням про зникнення маленького сина 14 жовтня цього року до поліції звернулася 27-річна уродженка Вінниччини. Жінка прибула до Кіровоградського району з намірами оселитися в хаті свого співмешканця.

Порядкуючи домашні справи, близько 18-ї години мати лишила 2-річного хлопчика у дворі, а сама попрямувала до криниці. Поки набирала воду та спілкувалася з місцевими жителями, пройшов деякий час. Повернувшись назад, дитини на місці вже не виявила. Самостійні пошуки, попри всі старання, жодного результату не мали. Розуміючи, що самотужки їй не впоратися, жінка зателефонувала до поліції, а також звернулася до голови Олексіївської сільської ради Любові Стогнєєвої.

На місце негайно прибули правоохоронці. За тривожним викликом на пошуки малого були підняті працівники відділу ювенальної превенції апарату управління поліції області, Кропивницького відділу поліції, Кіровоградського районного відділення та Управління державної служби з надзвичайних ситуацій. Активно долучилися до пошуків небайдужі місцеві жителі і зокрема керівник аграрного товариства «Олексіївське» Віктор Яцканич. Чоловік за лічені хвилини покликав на допомогу увесь свій колектив.

Незважаючи на темну пору доби, поліцейські, їх колеги та небайдужі селяни метр за метром «прочісували» місцевість. Ретельно оглядалися покинуті будинки, колодязі та яри. Працівники поліції опитували людей, встановлювали громадян, які виїздили тієї ночі з населеного пункту, у тому числі на громадському транспорті. Однак жоден із місцевих жителів або сторонніх малого не зустрічав. А не на користь ситуації грали нічна пора доби, холод і дрібний дощ.

Вже на ранок, двоє працівників сектору ювенальної превенції Кропивницького відділу поліції Олег Лінецький та Андрій Бондаренко у пошуках вийшли за межі села. На відстані більше ніж двох кілометрів від населеного пункту у густих хащах вони почули звуки, схожі на дитячий плач. Підбігши ближче, поліцейські побачили малюка, якого всі шукали.

«Хлопчик був радий бачити незнайомих йому людей, адже дуже замерз і налякався. Як саме він забрів на таку значну відстань від домівки, пояснити не зміг, адже ще не вміє добре розмовляти», – розповідає керівник поліції Кіровоградщини Сергій Кондрашенко, який очолював пошукову операцію.

Хорошою звісткою поліцейські поділилися з селянами телефоном. А от момент повернення малого до матері зі сльозами радості на очах спостерігали всі, хто долучився до пошуків.
- Я щиро дякую за допомогу у розшуку дитини колегам, працівникам Управління державної служби з надзвичайних ситуацій, голові сільської ради Олексіївки Любові Стогнєєвій, очільнику агротовариства «Олексіївське» Віктору Яцканичу, всім місцевим жителям, які не лишилися осторонь чужої біди. Спасибі цим небайдужим та чуйним людям, – говорить Сергій Кондрашенко.

Зараз дитина перебуває вдома і її оглянув лікар. На щастя, все обійшлося без поганих наслідків. Місцеві жителі та поліцейські сподіваються, що відтепер мама малого буде уважніше пильнувати за сином, а хлопчик скоро забуде про жахливу нічну пригоду і житиме звичним життям.

Сектор комунікації
поліції Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool