На Кіровоградщині вбили двох пенсіонерок

Жовтень 23, 2014 | Новини | Переглядів: 856 | Коментарі: 0

Зловмисник раніше тричі відбував покарання за вчинення крадіжок і загалом провів за ґратами 9 років життя. Після останнього звільнення пробув на свободі трохи більше року. Цього разу за розправу над двома літніми жінками чоловік може отримати довічний термін ув’язнення.

Жертвами зловмисника стали одинокі пенсіонери віком 76 та 85 років. Підозрюваний у кривавій розправі, 33-річний уродженець Одеської області, лише з 2009 року проживав у Новомиргороді, куди переїхав до співмешканки. Чоловік влаштувався на роботу двірником, адже закінчив всього чотири класи середньої школи. Незважаючи на це, вів досить активний спосіб життя і мав достатньо друзів.
Під час чергового застілля з товаришем зловмисник пішов на сусідню вулицю до 76-річної самотньої пенсіонерки, аби позичити кошти на випивку. Упізнавши сусіда по голосу, жінка необачно відчинила йому двері. Опинившись у чужій хаті, зловмисник попросив дати йому гроші у борг, та, почувши відмову, накинувся на бабусю і почав її душити.
Пручаючись, жертва намагалася дати відсіч своєму кривднику, тож нападник вхопив зі столу ножа та полоснув ним потерпілу по шиї.
Упевнившись у тому, що бабуся померла, зловмисник знайшов гаманець, в якому лежали лише 30 гривень, взяв готівку та купив пляшку горілки.
На ранок родич потерпілої знайшов її мертвою на підлозі однієї з кімнат, після чого негайно зателефонував до міліції.
Згодом чоловік також розповів про трагедію, що сталася у його родині, і підозрюваному, який, у свою чергу, «по дружбі» зголосився надати допомогу в організації поховання.
Тим часом працівники управління карного розшуку розпочали копітку роботу щодо встановлення осіб, причетних до скоєння даного злочину. До робочої групи було залучено найдосвідченіших оперативників, які крок за кроком з’ясували хід подій того вечора, коли загинула літня жінка.
Коло знайомих потерпілої, що могли бути причетні до її смерті, ставало все меншим – серед них лишилися ті, що допомагали бабусі по господарству і просто навідували «по-сусідськи».
Врешті підозра у скоєнні розправи впала на місцевого жителя. Знайдені правоохоронцями речові докази красномовно свідчили про те, що саме на його совісті життя людини.
Не витримавши докорів сумління, чоловік вказав, де викинув знаряддя вбивства – кухонний ніж, а також гаманець, з якого він дістав готівку, та закривавлену нічну сорочку, що належала жінці.
На цьому робота оперативників не припинилася.
З огляду на те, який спосіб життя вів зловмисник, правоохоронці запідозрили його у причетності до скоєння ще одного вбивства пенсіонерки, скоєного наприкінці червня поточного року в тому ж населеному пункті.
Версія оперативників знайшла своє підтвердження.
Тоді зловмисник так само вночі вдерся до житла 85-річної одинокої жінки. Задушивши її, викрав 10 тисяч гривень та підпалив тіло, щоб приховати сліди злочину.
– У даний час підозрюваний у скоєнні тяжких кримінальних правопорушень заарештований і дає пояснення слідчим, – розповідає заступник начальника УМВС в області Юрій Крошко. – За цим фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України. За вчинене зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.
Пенсіонери були і залишаються однією з незахищених верств населення, а тому правоохоронці звертаються до громадян з проханням приділяти літнім людям якомога більше уваги, аби вони не ставали жертвами злочинів.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool