На Кіровоградщині в селищі Голованівськ відбувся рейд

Лютий 14, 2018 | Новини | Переглядів: 1092 | Коментарі: 0

За статистикою у зимовий період зростає кількість пожеж в оселях громадян. Найчастішими причинами виникнення вогневих випадків є, в першу чергу, необережне поводження громадян з вогнем, зокрема, паління у ліжку, порушення правил експлуатації пічного опалення та електронагрівальних приладів. В опалювальний сезон необхідно особливо дбати про власну безпеку, тож рятувальники продовжують нагадувати жителям області правила, які допоможуть запобігти пожежам, травмуванню і загибелі людей.

13 лютого працівники районного підрозділу Управління ДСНС провели роз’яснювальну роботу в селищі Голованівськ. Рятувальники пояснили мешканцям районного центру, що про безпеку в будинках дбають, перш за все, господарі, а від їх відповідального ставлення до стану димоходів, печей та груб залежить, чи будуть тепло і затишок у домі безпечним

. Тому особливо наголошувалось на необхідності користуватися лише справним пічним опаленням та електронагрівальними приладами, ні в якому разі не використовувати саморобні електроприлади та у випадку виникнення несправності самостійно не ремонтувати, а довірити цю справу спеціалістам сервісних центрів. Щодо пічного опалення, господарі навпаки повинні самостійно ретельно стежити за їх справністю, завчасно готуватись до опалювального періоду, вчасно очищати від сажі, усувати тріщини та не порушувати правила пожежної безпеки при користуванні. Не варто перевантажувати електромережу приладами великої потужності, адже це може призвести до короткого замикання та пожежі. Застерегли рятувальники й від паління у ліжку та розповіли, що тліючі недопалки ставали не лише причиною пожеж, а й загибелі людей. 

На завершення розмови працівники Служби порятунку надали громадянам застережні листівки та порадили бути вкрай уважними та обережними у побуті.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool