На Кіровоградщині в інтересах держави і громади стягнуто понад 14 млн гривень

Травень 24, 2016 | Новини | Переглядів: 637 | Коментарі: 0

Результат застосування представницької функції органами прокуратури Кіровоградщини на захист інтересів громадян і держави в судах за майже п’ять поточних місяців складає понад 14 млн грн.

 

Як повідомила начальник відділу представництва інтересів громадянина або держави в суді та при виконанні судових рішень прокуратури області Зоя Федунець, цьогоріч прокурорами пред’явлено до суду позовів на суму понад 20 млн. грн. «Майже на третину цієї суми судами вже задоволено позовні вимоги і добровільно відшкодовано відповідачами. Завдяки реальному виконанню судових рішень за позовами і заявами прокурорів, бюджет отримав багатомільйонні надходження, а державі та громаді повернуто землі і майно», - розповідає Зоя Олексіївна.

Особливо ефективним за її словами є реагування на порушення вимог земельного законодавства, враховуючи актуальність цього напрямку для Кіровоградщини, яка є аграрним регіоном. «За позовними вимогами прокурорів у сфері земельних відносин виконано рішення судів на суму понад 7 млн. гривень, повернуто з протиправного користування земельних ділянок та попереджено їх незаконне надання площею 632 га. Прокурори активно протидіють увагу спробам штучного використання процедури створення фермерського господарства як пільгового порядку одержання громадянами, які не обґрунтували розміри отримання земельних ділянок, таких великих площ з урахуванням можливості її обробітку та не зазначили самі перспективи діяльності фермерських господарств. Так, у цьому році завдяки прокурорському втручанню судами скасовано 22 незаконних накази Головного управління Держгеокадастру в області і визнано недійними договори оренди більше 1 тис. га земель державної власності вартістю 16 млн. грн.», - повідомляє начальник відділу.
Застосування усіх передбачених законом засобів представництва дає позитивний результат як для держави, так і для жителів області. «Прокурори Кіровоградщини поза межами кримінального судочинства активно відстоюють права громадян та інтереси держави в судах і належним чином реагують на грубі порушення законодавства та дії органів державної влади, які суперечать інтересам суспільства. Робота прокурорів з виконання цих повноважень активно триває», - підсумувала Зоя Федунець.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool