На Кіровоградщині в атмосферу надійшло 1017,3 тис.т діоксиду вуглецю

Квітень 10, 2017 | Новини | Переглядів: 824 | Коментарі: 0

День довкілля – це привід звернути увагу громадян нашої держави на проблеми навколишнього середовища та спрямувати діяльність громадськості на збереження довкілля. Вжиття таких заходів покращить стан навколишнього середовища, забезпечить здорові умови проживання та збереження довкілля для прийдешніх поколінь.

За попередніми даними протягом 2016р. від стаціонарних джерел забруднення у повітряний басейн Кіровоградської області надійшло
11,8 тис.т викидів забруднюючих речовин, що на 16,5% менше ніж у 2015р.

У розрахунку на 1 км2 припадає 480,5 кг викидів забруднюючих речовин
(у 2015р. – 575,6 кг), на одну особу – 12,2 кг (14,5 кг).
Основними забруднювачами довкілля області є підприємства переробної промисловості (52,9% загального обсягу викидів забруднюючих речовин), транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності (21,1%) та добувної промисловості і розроблення кар'єрів (16,1%).

Із загальної кількості забруднюючих речовин викиди метану та діоксиду азоту, які належать до парникових газів, становили відповідно
2 тис.т та 1,2 тис.т. Крім того, в атмосферу надійшло 1017,3 тис.т діоксиду вуглецю, який також має парникову дію.

Головне управління статистики у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool