На Кіровоградщині успішно виконується програма «Доступні ліки»

Січень 24, 2018 | Новини | Переглядів: 784 | Коментарі: 0

Урядова програма «Доступні ліки», запроваджена у квітні минулого року, продовжує діяти і в 2018 році.

За словами директора департаменту охорони здоров'я ОДА Олега Рибальченка, проблем із її виконанням в області на сьогодні немає. Жителі Кіровоградщини із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом ІІ типу продовжують отримувати необхідні ліки безкоштовно або із незначною доплатою (за відповідним рецептом лікаря в аптеках, що долучилися до програми).

Про це посадовець повідомив під час брифінгу в облдержадміністрації.

Цього року розширено перелік медичних препаратів, що входять до програми – додано ще 10 торгових назв. Усього в переліку 200 препаратів, 32 з яких безкоштовні.

Олег Рибальченко повідомив, що на початку цього місяця було переукладено договори з аптечними закладами стосовно участі в програмі "Доступні ліки", а 18 січня в область надійшли необхідні кошти.

Минулого року на виконання цієї програми для Кіровоградщини було виділено 17 мільйонів гривень, які використано на 99,6 %. Обмежень у отриманні пацієнтами ліків не було.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool