На Кіровоградщині усі комунальні заклади охорони здоров'я первинної ланки реорганізовано

Листопад 19, 2018 | Новини | Переглядів: 698 | Коментарі: 0

Минулого тижня у Вінниці відбулася нарада з питань реформування галузі охорони здоров'я під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Під час засідання було підведено попередні підсумки й окреслено завдання на найближчий час, про які поінформував перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко на понеділковій апаратній нараді.

Посадовець повідомив, що з 26 листопада до 26 грудня відбудеться третя хвиля укладання договорів між Центрами первинної медико-санітарної допомоги і Національною службою здоров'я України. Сергій Коваленко рекомендував усім подати документи в перші дні реєстрації, щоб мати час на виправлення усіх зауважень.

"Наголошую, що у державному бюджеті на 2019 рік медичної субвенції для первинки не передбачено. Неукладання договорів з Національною службою здоров'я України означає, що органи місцевого самоврядування будуть самостійно за кошти місцевих бюджетів фінансувати Центри первинної медико-санітарної допомоги", - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.

Сергій Коваленко також відзначив, що в області відбулися усі необхідні реорганізації комунальних закладів у комунальні некомерційні підприємства на первинній ланці, а також на госпітальній (заклади третього рівня). На часі – реорганізація закладів спеціалізованої другої ланки. Посадовець зауважив, що частина цих закладів вже проводить відповідну роботу і порадив вжити необхідних заходів іншим, оскільки спрощена система перетворень закладів у некомерційні підприємства діятиме лише до кінця 2018 року.

Сергій Коваленко також звернув увагу, що з 1 липня 2019 року кошти на діагностику та лабораторні дослідження отримуватимуть лише комунальні некомерційні підприємства. А з 2020 року взагалі не буде у держбюджеті медичної субвенції – усі три рівня фінансуватиме Національна служба здоров'я України.

Перший заступник голови облдержадміністрації повідомив, що в області на нову систему господарювання в охороні здоров'я вже перейшли 12 районів та місто Знам'янка, не перейшли 9 районів і міста Кропивницький, Олександрія, Світловодськ та місто Помічна, яке має свій окремий ЦПМСД. Посадовець також зазначив, що в медичних працівників тих Центрів, які перейшли на нову систему господарювання, суттєво зросла зарплата – у середньому до 9 тисяч гривень. Лікар Новоукраїнського ЦПМСД, з яким пацієнти уклали найбільше декларацій, отримує близько 17 тисяч гривень.

Серед інших завдань Сергій Коваленко назвав забезпечення лікарів необхідною комп’ютерною технікою для ведення електронної документації – медичних карток, рецептів, лікарняних листків, направлень. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool