На Кіровоградщині учасникам АТО безкоштовно проведено 2748 високовартісних обстежень

Лютий 05, 2018 | Новини | Переглядів: 823 | Коментарі: 0

Під час апаратної наради голови облдержадміністрації детально розглянули стан виконання у 2017 році обласної комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО і членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014-2020 роки.

Про надання медичної допомоги учасникам антитерористичної операції поінформував директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олег Рибальченко.

За словами посадовця, 1 січня 2018 року в області на диспансерному обліку (мають хронічні захворювання) у лікарів, що відповідають за медичне обслуговування ветеранів війни, перебували 8224 учасники антитерористичної операції: 7788 учасників бойових дій, 179 осіб з інвалідністю, 12 учасників війни і 245 осіб прирівняних за пільгами.

Олег Рибальченко відзначив, що медична допомога учасникам АТО надається в усіх лікувальних закладах Кіровоградщини. За весь період було проліковано 7403 особи цієї категорії, половину з яких проліковано в обласному госпіталі для ветеранів війни, який є базовим закладом, а інших – в інших лікувально-профілактичних. Усього за 2017 рік в області проліковано 1281 учасника АТО.
За словами директора профільного департаменту, на базі обласного госпіталю для ветеранів війни від жовтня 2014 року працює Центр медико-психологічної реабілітації "КОМПАС". Фахівці центру надають психологічну допомогу учасникам АТО, членам їх родин, членам родин загиблих учасників АТО. Таку допомогу вже отримали понад 3400 осіб.

У рамках обласної комплексної програми минулого року, за інформацією Олега Рибальченка, з обласного бюджету було виділено додатково 2 мільйони гривень для проведення безкоштовного високовартісного обстеження осіб з інвалідністю, що настала внаслідок бойових дій, учасників бойових дій та учасників АТО (діагностика МРТ, СКТ, обстеження на гепатити В і С, СНІД та ін.). За рахунок цих коштів проведено 2748 безкоштовних обстежень в обласній лікарні, у госпіталі для ветеранів війни, у кардіологічному диспансері і в центрі профілактики та боротьби зі СНІДом. Цього року в обласному бюджеті вже передбачено 1 мільйон 650 тисяч гривень, але тепер не лише на діагностику, а й на лікування учасників АТО. У 2018 році до закладів, що надають послуги безкоштовної діагностики, долучиться і обласний онкологічний диспансер, тому облдержадміністрація в рамках підготовки до наступної сесії обласної ради готує пропозиції щодо збільшення фінансування ще на 1 мільйон гривень на перше півріччя 2018 року, щоб забезпечити повну потребу в цих послугах для усіх учасників АТО.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко доручив відпрацювати зазначені пропозиції з депутатами облради, щоб виробити до наступної сесії узгоджену позицію стосовно фінансування як безкоштовної діагностики, так і подальшого лікування учасників АТО


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool