На Кіровоградщині УБОЗівці затримали «торговців» метамфетаміном

Липень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1042 | Коментарі: 0

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області затримали учасників організованої злочинної групи у складі 8 осіб, віком від 23 до 48 років, які підозрюються у незаконному виготовленні та збуті психотропних речовин. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області


Діяли зловмисники за чітким планом та розподілом ролей. Організував «бізнес» 37-річний житель міста Кіровограда, раніше судимий за розбій. Разом із двома жителями Новомиргородського району, 27 та 36 років, придбавши посуд та побутові пристрої, чоловік організував своєрідну «нарколабораторію» на свіжому повітрі поблизу однієї із лісосмуг на території району, де спільники власноручно виготовляли метамфетамін.
Поставкою компонентів, необхідних для виготовлення психотропної речовини, займався все той же 27-річний житель Новомиргородського району та 31-річний кіровоградець. За прекурсорами чоловіки їздили до інших областей.
Готовий психотроп зловмисники передавали іншим учасникам злочинної групи, жителям міста Кіровограда, які здійснювали його реалізацію наркозалежним особам. Отримані від незаконного збуту психотропної речовини прибутки спільники витрачали на власні потреби, а частину коштів вкладали у свій «бізнес».
У ході документування злочинної діяльності групи працівники міліції провели понад десяток оперативних закупівель метамфетаміну вагою 44 грами на загальну суму 34 тисячі гривень.
Під час проведення санкціонованих обшуків у підозрюваних правоохоронці виявили до 10 грамів метамфетаміну, таблетки, в яких містилося 60 грамів псевдоефідрину, поліетиленові пакети із хімічними колбами, кілька пластикових пляшок з розчинами прекурсорів та спиртом, аптечні ваги, паперові фільтри, пластикові лійки, а також понад сто поліетиленових пакетів із порошкоподібною речовиною, схожою на прекурсор – «червоний фосфор». Крім того, у зловмисників виявили грошові кошти, отримані від злочинної діяльності, у сумі 60 тисяч гривень, близько 3 тисяч доларів США та 270 Євро, а також карабін СКС, 2 малокаліберні гвинтівки з оптичними прицілами та глушниками, пістолет іноземного виробництва та понад 70 набоїв калібру 7, 62 мм та 5,6 мм.
Виявлені предмети, психотропні речовини, прекурсори, зброю та боєприпаси вилучено і направлено на дослідження до НДЕКЦ при УМВС в області.
За словами старшого оперуповноваженого УБОЗ УМВС в області Вадима Козонока, підозрюваних затримано у порядку ст. 115 КПК України. Стосовно них порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 307 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинених групою осіб), ч. 3 ст. 311 (незаконне придбання, зберігання прекурсорів, вчинене організованою злочинною групою або у особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами) Кримінального кодексу України.
За подібну діяльність законодавством передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідство триває.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool